onsdag 21 november 2012

En ovanligt lång onsdag

2,5 timme och 33 km kvalar in som ett bra distanspass men idag var det intervaller som stod på schemat på klubbträningen. Eftersom bönderna i trakten har sabbat vår vanliga intervallbacke (eller i alla fall försett den med rullskidshinder i form av stora lerklumpar) styrde vi kosan till Sandbybacken. Den ligger längre bort än den andra backen och eftersom vi åker en annan väg upp än ner är det även en längre transportsträcka ner till början av backen efter en avslutad intervall. Men vad gör man inte för att få till ett bra backintervallpass en onsdag kväll?!


Mina pjäxor behöver lite kärlek

Tre långa intervaller (1,85 km) körde vi. Tiderna låg på runt 8,5 min på alla för min del. En del diagonalåkning men mest frånskjut och stakning. Borde skärpt mig och diagonalat mer. Jag ska försöka komma loss och ta mig ut dit en dag själv istället och köra i lugn och ro utan hets. 

Jag fick i alla fall upp pulsen bra, körde jämnt i tid på alla och det kändes helt ok efter gårdagens styrketräning och intervaller. Jag hade dock lite träningsvärk och mot slutet av passet var jag verkligen mör i kroppen. Efter de tre intervallerna avslutade vi med en lång stakintervall (nästan 2 km och 6 min för min del) hem på Hardebergabanan mot Lund för att försäkra oss om att ingen hade något mer kvar att ge....;-)

Efter dusch, mat och Solsidan på tv4play börjar vi känna oss rätt färdiga för idag. 
Ett ovanligt långt intervallpass och ett ovanligt kort blogginlägg. 

Gonatt!

2 kommentarer :

  1. Kul med din artikel i Vasalöparen! Speciellt kul att du inte bara skrev om det teoretiska och om hur det skiljer sig fysiologiskt utan också intervjuade David m.fl! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Majken! =) Det var väldigt kul och intressant att skriva den!

      Radera