onsdag 3 augusti 2011

Den ofrivilliga vilan 1

Efter förra veckans funderingar kring träning och vila kom den såklart som ett brev på posten: "Den ofrivilliga vilan". 

I måndags fick vi tillträde till nya lägenheten och såg till att få alla stora, skrymmande grejjer på plats. Puh. Sicket slit! Jag var lite sugen på att lägga in 10h "flytt" i funbeat men efter att ha kritiserat vissa medlemmars tvivelaktiga inlägg lät jag bli…;-)

Nu är det mesta på plats, men det är en hel del skit kvar i gamla lägenheten som ska röjas, fixas och städas. Det är sjukt vad mycket saker man kan samla på sig. Skönt att vi har en månads överlapp och inte måste göra allt på en gång. 

Hushållets rullskidsamling är flyttad!

Så nu sitter jag i vår nya, fina lägenhet och har fortfarande inte riktigt fattat att det är här vi ska bo ett bra tag framöver nu. Jag har haft en "bo på hotell"-känsla hela veckan…Det är lite mer liv och rörelse runt omkring och än så länge känns det verkligen kanon att bo så här centralt! I går gick jag och Gösta och utforskade Botaniska och hundrastgården nere vid Södra Esplanaden. Han verkar trivas som fisken i vattnet! Att grannen råkar ha en liten vit, fluffig westie-tik gör säkert inte saken sämre…

Gösta slappar i röran

I måndags började min hals kännas skum. (Kom precis på att det kanske har med inandningen av allt äckligt bös som yrde upp i samband med utflytten…) Men i måndags hade vi ingen tid att träna ändå. Det var fullt ös från morgon till kväll, med en kort, osund matpaus på Max sent på kvällen innan sista lasset skulle lastas av och släpen lämnas tillbaka.

I tisdags satt jag apatisk i soffan halva förmiddagen och bara insöp atmosfären och planerade möbleringen…;-) På kvällen körde vi upp till gamla lägenheten och hämtade lite smågrejjer och konstaterade att vi varken hann eller kändes oss i form för att träna…Gustaf har ont lite här och var för tillfället och har också varit lite småförkyld. 

Nu känns det som att jag inte har tränat på flera veckor; det var ett bra tag sen jag hade tre hela dagars vila i följd. Men i morse när jag vaknade kändes halsen bättre, solen sken och bilen behövde köras upp till gamla lägenheten eftersom vi inte fixat nån månadsparkering vid nya lägenheten än. Så jag tog på mig löparskorna, körde upp bilen och sprang hem. Blev bara 3,5 km och jag var lite sugen på att springa längre men stod emot. Det blev en alldeles lagom lång testrunda för att se om jag är i form för att vara med på klubbpasset kväll. Kändes lite skumt i halsen i början men nu efteråt känns det bra. 

Ikväll står "testtävlingen" på schemat. Det är en runda på en mil som klubben kör en gång i månaden för att utvärdera formen. Jag har missat den ett antal gånger i sträck nu och det vore bra med en genomkörare innan tävlingen på söndag. Skumt att det är så fint väder idag; det brukar vara storm och allmänt kasst väder så fort det är dax för testrunda. Men det kan ju ändra sig tills dess...

Har inte bestämt om jag ska köra fullt ös på klassiska skidor eller om jag ska köra den mer som ett vanligt träningspass och premiäråka den på skateskidor. Lutar åt fullt ös och klassiskt!

3 kommentarer :

 1. Vadå längdskidnörd :D Grattis till perset på testtävlingen! Det gick ju snuskigt fort. Jag har liksom ingen aning om hur snabbt ett par tävlingsrullisar går eftersom jag själv har en snigelvariant :)

  SvaraRadera
 2. Testtävlingen var på träningshjul. (2:or) =) Men i helgen ska tävlingsskidorna fram. DÅ hoppas jag att det gå fort...=) Att köra på tävlingsskidor är riktigt kul, men ganska annorlunda mot att köra tungt. Framförallt går det sjukt (ibland läskigt) fort...=) Du borde testa!

  SvaraRadera
 3. Oj...då är du riktigt snabb! Man får nog verkligen passa sig i spåret i vinter med andra ord...

  Jo, det vore riktigt kul att testa. Men det verkar nästan gå löjligt mycket lättare med tävlingsrullisar jämfört med på snö. Man vill ju ha tvärtom, det ska kännas lätt när man kommer ut på snön :)

  SvaraRadera