söndag 14 augusti 2011

Sweden 12h Roller

Det var en lång dag igår. Vi gick upp strax innan 5.00 och packade ihop oss för avfärd mot Falkenbergs motorbana där vi skulle tillbringa hela dagen. "Tolvtimmars" är en årligt återkommande tävling för rullskid- och inlinesåkare som går ut på att man under 12 timmar kör så många varv man orkar och hinner på en motorbana. Antingen i lag om max sex personer eller individuellt (!). I år var vädret betydligt bättre än förra året då vi kämpade i hagelskurar och ösregn. I år var det lagom varmt, sol och uppehåll under hela loppet. Det blåste en hel del, men man kan inte få allt!

Sköna pauser i solen

Ronny, Bengt-Åke och Håkan H.

Rullskidspecialisten hade dragit ihop ett mixlag och snott med sig Björnstorps bästa åkare, Gustaf Pettersson och Rickard Bergengren kompletterat med Håkan Gunnarsson - Härlövs IF, Joakim Jarnelid - Magra IS och Mårten Svensson från Simlångsdalens IF.

Team Rullskidspecialisten

Finfin asfalt!

Finfina rullskidåkare!

Björnstorps IF ställde upp med ett "b-lag" bestående av Lasse, Ronny, Bengt-Åke, Thomas och mig själv. Vi var alltså bara 5 personer men vi kämpade på flitigt och jag tycker vi gjorde ett bra jobb trots att vi kom näst sist....=) Alla gjorde vad de kunde och vad mer kan man begära? Cred till Thomas som kom direkt från semestern på Cypern till tävlingen med få timmars sömn och ändå med glada miner genomförde hela tävlingen!

Vår taktik var att köra ett varv var och alltså växla ofta. Det fungerade bra! Så bra att vi struntade i att köra extravarv över lunchen och hämtade ut lunchlådorna och bara åt lite i taget mellan våra varv. Ingen var sugen på att ligga och köra flera varv i rad. Ett varv var lagom för att kunna trycka på ordentligt.

Bengt-Åke och Sven som kom förbi
en sväng och tittade på


Dagens missar: 
  • Att jag knäckte min ena finfina OneWay Diamond Storm-stav strax innan en växling genom att sätta den i skidan.
  • Att jag och Ronny i samarbete strax därpå knäckte spetsen på mina ersättningsstavar i en klumpig växling. Team Björnstorp var dock snabba att få av spetsen på mina knäckta stavar och få på den på mina ersättningsstavar så den var redo för nästa varv.
  • Att jag åt en stor tjock korv med bröd strax innan det var min tur att köra (Det tog längre tid att få den än väntat och vem vill äta en kall korv? Bara att mata på i kakhålet...;-) Tungt. )


Dagens utmaning:
Finn ett fel!

Dagens överraskning:
  • Att stakningen kändes mycket bättre efter stavbytet trots att jag åkte med, enl. alla regler, för långa stavar. (147 cm till mina 168 cm.)


Humöret och motivationen går verkligen i vågor under en sådan här tävling. Jag hade en rejäl svacka ett tag. När jag bröt staven kändes det som att det var dax att kasta in handduken men sen fick jag en kick av att köra med nya, längre stavar och det kändes mycket bättre igen. På slutet låg vi i fas med ett lag som låg ett par varv fram och det var kul att ha någon att jaga/bli jagad av! Det var lite dåligt med det annars och det är verkligen svårt att motivera sig att ge allt när man är ensam ute på banan.

Ronny vilar mellan varven

Team Rullskidspecialisten låg och kämpade för att komma ifatt ett lag från Skidforum.se bestående av bl.a Magnus Aasa men de slutade tillslut på en tredjeplats. Laget som vann var ett riktigt elitlag med ett gäng väldigt duktiga skidåkare. Kul att se dem åka!

Team Arkmek med bl.a. Markus Jönsson och Anton Lindblad

Så här glada blev Gustaf och Håkan
över Shrek-handdukarna som de vann... ;-)

Våra två lag minus Joakim Jarnelid som
hade bråttom till duschen.

Mitt lopp i siffror:
Mental träning: 12 h
Effektiv åktid: ca 2,5 h
Distans: 66,6 km 
Maxfart: 33,8 km/h
Antal varv: 32
(Kompletterar med varvtider och medelhastigheter när de kommit upp.)


Så här glada var vi när det äntligen var över!Nu även film från starten!


1 kommentar :

  1. Vilken kul tävling det var!! Bra kämpat och trevligt inlägg, detta gjorde gott inför kommande tävlingar!!

    SvaraRadera