onsdag 24 augusti 2011

Skate i Dalarna

I stort sett hela gårdagen tillbringades i en bil på väg upp mot Dalarna och Gustafs farmor som vi har vår bas hos nu fram till SM. På förmiddagen idag gav vi oss ut på obligatorisk svampplockning och lyckades få med oss i alla fall ett par liter hem. Gösta hade det underbart när han skuttade fram i skogen! Fram till det att han sprang rakt upp i en myrstack för att kissa och lika snabbt sprang därifrån hoppande, rullande, gnidande och kasandes för att försöka bli av med alla arga myror...


På eftermiddagen åkte jag mitt första pass någonsin på tävlingshjul på skate. Vi körde och rekade lite med bilen först och stannade sen till och körde ett antal korta intervaller fram och tillbaka på ett lämpligt ställe. Det går verkligen betydligt snabbare och lättare än träningshjul. Fast just därför är det också lite läskigt och svårt...Treans växel gick betydligt sämre än sist på 2:or. Jag fick lite råd och tips av Gustaf och övade på att våga gå ner lägre i fartställning på benskaten. Och så måste jag få fram höften bättre fortfarande! Får bli mer träning på det i morgon!

Redan när vi började packa fram våra grejjer ur bilen fick vi sällskap av en frågvis liten kille som var väldigt nyfiken på våra rullskidor och vad vi skulle göra. Han konstaterade sakligt att det såg ut som att vi åkte i kallingar och var väldigt fascinerad av Gustafs lila hjul. Han ville cykla med oss och det fick han såklart. Han trampade på bra men hade lite problem att hänga med och föreslog att han skulle gå hem och hämta sina "jullskrisskor". För då skulle han minsann åka snabbare än oss utan problem.


På vändpunkten på banan tittade en man fram ur ett hus och undrade även han över vår utrustning. Han hade åkt lite klassiskt men var nyfiken på skate. Kul om folk blir inspirerade att prova på för det är ju fantastisk kul! =)  

Väl tillbaka hos farmor väntade maten. Potatisgratäng och tjälknöl på ren. Och rabarberpaj på det. Fantastiskt gott! Synd att det inte behövs någon kolhydratuppladdning inför helgens lopp....=)

1 kommentar :

  1. Tävlingshjul på skejt är kul, fortare än så går det inte på skidor! Lycka till med träningen!

    SvaraRadera