söndag 28 augusti 2011

E4-loppet i Hudiksvall

I går strax efter åtta på morgonen kom vi fram till den nya E4-sträckningen utanför Hudiksvall. Det var fuktigt och disigt i luften och varmare än väntat. Vi började med att ta på oss skidorna och rulla ner till nummerlappsutdelningen och hämta ut nummerlapp och chip. Jag fick nummer 13 som startnummer. Men tur kunde nog knappast hjälpt mig i det här loppet ändå. Det är helt andra saker jag behöver. =) 

Rullskidåkare på väg??
(Notera märket på husbilen)


Efter lite slappande värmde vi upp och kände på underlaget. Det var verkligen en bra bana för tävlingsdebut på skate. Ingen trafik. Bred väg. Nylagd asfalt. Mmm. 
Strax efter vi kommit i ordning dök även våra klubbkompisar Håkan och Rickard upp i sällskap med Mårten från Simlångsdalen. Jag blev förvånad när ytterligare ett bekant ansikte dök upp i en bil. Eva Hjort-Wirtén var uppe för att springa halvmaran som gick på eftermiddagen och passade på att heja lite på oss också. Kul! Det var lite dåligt med support från Skåne annars av någon anledning…;-)

När starten gick försökte jag mest hålla mig ur vägen i kaoset och inte sabotera för någon. Första hundra meterna stakade alla och jag stakade ytterligare en bra bit innan jag ens försökte skata. Jag lyckades inte hittade någon klunga jag orkade hänga med utan låg själv större delen av loppet. Det blåste rätt friskt så det var ju inte så lysande. Dessutom kände jag direkt i början att jag dragit åt vänsterpjäxan för hårt så jag fick ont i foten. Klantigt! Dax för nya, bättre pjäxor. Funderar på att slå till och köpa Alpinas rullskidspjäxa men vill gärna ha tips på andra bra skatepjäxor också om någon har några!

När jag låg och körde ensam försökte jag slappna av och åka effektivt men det är lättare sagt än gjort när man heter "Bambi" i mellannamn…Benskaten gick dock betydligt bättre på tillbakavägen när det var medvind och ett par bra utförslöpor. 

Väl i mål sprang jag upp till bilen och lämnade mina grejer och hämtade Gustafs Iphone så jag kunde filma och fota målgångarna för herrarna som ju åkte dubbelt så långt. Sjukt skönt att jag slapp det. =)


Anders Svanebo går i mål med stil
(lägger upp hela filmen i morgon..)

UPPDATERAT 29/8
FILMEN FRÅN MÅLGÅNGEN:
Träffade på Sofie Svensson från IK Vista på vägen och gratulerade henne till ett bra lopp och en tredjeplats i Damer 17-20.

Damklassen och SM-guldet vanns av Hanna Seppas, men snabbast tid av tjejerna hade en juniortjej, Marika Sundin. Verkligen imponerande! Hon hade tydligen brutit en stav och körde en stor del av loppet med bara en stav och lyckades ändå så bra…

Motståndet i H21 var verkligen tufft. Jörgen Brink, Samuel Norlén, Tobias Westman,  Joakim Engström och Daniel Rickardsson deltog tex. Vann gjorde Anders Svanebo. 

Bäst placerade Björnstorpare blev Håkan som tog SM-brons i H35. Han är grym på benskate så det var en perfekt bana för honom. Superkul att det gick så bra! =)

SM-medaljören

Snabbaste Björnstorpare var Gustaf. Han var inte helt nöjd trots att tekniken kändes  bra överlag och konstaterade efter loppet att han måste bli starkare i benen.

Gustaf, Håkan och Mårten efter målgång

Rickard hade lite problem med ryggen under loppet och fick ligga och köra en del ensam innan han hittade en ny klunga att hänga med, och köra ifrån…=)

Somliga (Rickard) kör tills de stupar...


Efter loppet åt vi lunch tillsammans på en trevligt kaffebar i stan. Det var jätteskönt väder så vi satt ute och åt. Och pratade. Och fikande. Och pratade. =) Det blev mycket prat om höstens träningsupplägg. 

Senare på kvällen var det prisutdelning och efter det "bankett" på restaurang Radjos. God mat och mycket ski- t/d- snack. Aldrig fel. =) När resten av gänget gick vidare ut lämnade vi dem och åkte tillbaka mot Vikmanshyttan igen. Vi hade lämnat Gösta där och hade bestämt oss för att inte sova över i Hudiksvall utan åka tillbaka dit och några timmar närmare Skåne inför morgondagens hemresa. 


Här valde vi att lämna...
(Mackan och Samuel Norlén IK Stern har funnit sig tillrätta)

Sammanfattningsvis var det en rolig resa och loppet var en nyttig erfarenhet för mig trots allt! Jag kunde inte förväntat mig mycket mer av det med tanke på hur lite skate jag åkt och att jag inte tränat någonting på tävlingshjul. Det har absolut inte avskräckt mig utan gjort mig ännu mer peppad att lära mig åka! =) 

Är sjukt träningssugen nu efter mina dåliga träningsveckor och en hel dag i bilen idag.

NU KÖR VI!
som Rickard brukar säga…=)


1 kommentar :