lördag 30 mars 2013

Glad påsk!

Jag gillar verkligen påsken. Den är inte så traditionsenlig och upphaussad som jul och nyår men man får några lediga dagar med en massa god mat och trevliga släktmiddagar. Och så brukar det ju vara vår lagom till påsken kommer. Brukar.

I går morse när jag vaknade yrde snön i luften och det var grått och blåsigt. Efter att ha ätit en tallrik gröt och väntat en liten stund tog jag på mig vindtäta tights, vindtät underställströja under jackan och de nya skorna och gav mig ut. Det kändes smått surrealistiskt att jogga fram i motvinden med yrande isflingor som stack i ansiktet. Det var dock bara lite fnös som kom, vägarna var rena på de flesta ställena och jag behövde inte ångra att jag inte packat ner Icebugsen.

Planen för passet var tröskelintervaller och efter en 10 minuter lång uppvärmning satte jag igång. Det är första gången jag sprungit intervaller på en mer kuperad runda och det var mycket svårare att reglera ansträngningen är på platt asfalt. Den här rundan hemma hos mamma och pappa går på en grusväg i skogen och är lite lagom böljande. Fin och kul att springa.

En liten stund in i passet ljusnade himlen och solen tittade fram en stund. Härligt!

Jag sprang 5 intervaller á 8 min med 1,5 min gåvila och det blev ett kul och skönt pass. Jag fick dock ta det lite lugnare än vanligt eftersom det var längesen jag sprang intervaller. Särskilt uppför fick jag hålla mig i skinnet för att hålla nere pulsen. I slutet av passet var jag lite trött i höftböjarna. Det har jag aldrig känt på löpning tidigare men jag antar att det hade med rullskidpasset dan innan att göra...

Sträcka: 12,5 km
Tid: 67 min

I torsdags körde jag och Gustaf ett pass på rullskidorna på flyget i Ljungbyhed. Det blåste en hel del så vi tyckte det kunde passa bra att hålla oss där inne i lite skyddade omgivningar. Det var nog tur för även där blåste det friskt och det kändes som att det var motvind åt alla håll och kanter hur vi än körde.

Men det var riktigt skönt att rulla lite och det blev en lagom komigång-runda för att vänja av kroppen vid allt slappande.

Sträcka: 16 km
Tid: 62 min

Igår var det påskmiddag med familjen hemma hos mamma och pappa och ikväll ska vi hem till Gustafs föräldrar på middag.

Och nu är det dags för lunch!
Hmm. Man kanske borde försöka göra av med lite kalorier också idag? ;-)

Glad påsk på er alla där ute i cyberrymden!
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar