torsdag 21 mars 2013

Äntligen morgonjogg!

En morgonjogg är nog det bästa sättet man kan börja en dag på! När man väl kommit upp ur sängen, övervunnit alla anledningar till att INTE ge sig ut och springa, fått på sig träningskläderna och gett sig ut.

Idag sken solen och det var inte så förbannat blåsigt som det varit ett tag nu. Jag har haft en sinnesjuk träningsvärk sen tisdagens "Functional Toning" (skrev här om passet första gången jag testade det) och stapplade fram de första kilometerna innan det släppte lite.

Jag sprang en runda och kikade på en lägenhet som vi såg på Booli igår och sen lite extrasvängar så att jag fick ihop en timmes löpning och 11 km. En perfekt kombination av nytta och nöje som gjorde att jag kom ut på vägar jag inte brukar springa på. Omväxling förnöjer!

Innan jag gav mig ut hade jag ätit några tuggor banan och druckit ett halv glas mjölk. Jag har inga problem att springa innan frukost utan tycker det funkar väldigt bra. Jag brukar känna mig lätt och pigg även om energinivåerna är låga. Man får helt enkelt anpassa farten och springa lite lugnare än man gör annars. Idag låg jag dock väldigt högt i puls. Jag har inte morgonjoggat på en evighet men det brukar vara så att pulsen ligger högre vid samma upplevd ansträngning och hastighet som löpning senare på dagen. (Någon som vet varför det är så?)

I slutet började jag bli rejält hungrig och sprang och drömde om smoothien som jag skulle äta när jag kom hem igen. Vaniljyoghurt, frysta hallon och banan i min finfina födelsedagspresentsmixer från Gustaf. Mmm.. Sen dusch och några mackor innan jag stack iväg till jobbet.

Gammal bild. Premiärsmoothien i mixern:
Färsk mango, frysta hallon och vaniljyoghurt. 

Hallon, banan och vaniljyoghurt.
Inte så illa det heller!

Det känns gött att vara igång med löpningen igen. Nu gäller det bara att skynda långsamt och inte köra på för hårt som jag gjorde förra året. Det är nog tur att jag inte har anmält mig till nått maratonlopp i år. ;-)

Löpning är ju så himla skönt och en så okomplicerad och effektiv träningsform så det är inte lätt att hålla sig i skinnet....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar