lördag 2 mars 2013

Nummer 17730 - en skåning i Vasaloppsspåret

I morse åkte ett gäng Ski Team Skåningar buss till Hemus för att testa skidor. Jag har bara ett par att "testa" så jag följde med mest för att röra lite på mig. Testade iofs glid och förlängde min vallazon fram så nu har jag lite bättre koll på både längden och mängden. Hoppas på att ha sådär perfekta skidor i morgon med både bra fäste och grymt glid. :)

Första kilometerna vi åkte hade jag lite ont i musklerna och kände mig seg och stel. Sen kändes det bättre och bättre. Det var en hel del skit i spåren. Framförallt en massa barr och kottar som blåst ner i stormandet. Det blåser riktigt mycket nu! Hoppas på fin medvind och räls i morgon. Då kommer det kunna gå riktigt snabbt i år också. Fina röda mössor i bussen på väg till Hemus

Gustaf, Hans och Håkan testar skidor.
Eller står och snackar skit. 

En av glidtestbackarna

När vi kom tillbaka till Hemus efter skidtesterna fick vi en chockerande nyhet. Vår busschaufför Ingrid hade halkat utanför bussen och antagligen brutit handen. Ny buss var på väg för att köra oss tillbaka till skolan och ny busschaufför satt på tåget upp för att ta över efter Ingrid. Nu förstod vi varför Håkan satsat på att boka resan hos ett stort bussbolag som Bergkvara buss. Allt löste sig sjukt smidigt. Håller tummarna att Ingrid fått hjälp på sjukhuset där hon tillbringat dagen i väntan på att få hjälp. 

Klubbens flagga på plats utanför
Mora folkhögskola

Målet

Frukost till imorgon är inhandlad
Drickaflaskorna från VasaSvahn uthämtade. 
Skidorna glidvallade. 

Det känns som att allt är under kontroll!
Så här lugn har jag aldrig varit inför ett Vasalopp.
Om det är bra eller dåligt återstår att se. 

Nu är det dags för "sista måltiden" och sen ska fästet vallas!

Lycka till alla där ute som ska åka!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar