tisdag 19 mars 2013

På gång igen efter en skön helg!

I fredags fyllde Gustaf år och jag hade planerat in en liten helgaktivitet i brist på Birken-resa. På eftermiddagen satte vi oss i bilen, åkte upp till Ljungbyhed och lämnade monstret hos Gustafs föräldrar och körde vidare mot för Gustaf okänt resmål.

På eftermiddagen vid femtiden landade vi i Båstad på Hotel Skansen. Efter att ha proppat i oss en massa gofika på hotellets "afternoon tea" tog vi på oss badkläder och badrockar med tillhörande badtofflor och gick ut på bryggan till havsbadet. Där fanns bastu, tråkigt nog uppdelad. Men det bästa var den uppvärmda utomhuspoolen där vi satt och blev lite lagom kokta innan vi vågade göra ett försök att doppa oss i havet.
Både jag och Gustaf, som båda annars ogärna badar om det inte är över 20 grader i vattnet, doppade oss flera gånger i det nollgradiga vattnet. Uppfriskande! :)

På kvällen väntade en trerätters supé på hotellet. Riktigt gott och trevligt.

Efter en god natts sömn och en helt enorm frukostbuffé funderade vi på vad vi skulle hitta på innan utcheckningen vid lunchtid. Vi bestämde oss för att ge oss ut på en liten joggingrunda för att spana in närområdet. Det var ganska blåsigt men soligt och inte så kallt och vi hittade en fin promenadväg längs havet som vi följde en bit. Icebugsen var på eftersom det var rätt snöigt och isigt. Det kändes oväntat bra att springa trots den massiva frukosten strax innan. Framförallt var det riktigt skönt och kul att springa på upptäcktsfärd i nya fina omgivningar.

Vi sprang 6 km och en dryg halvtimme innan vi återvände till hotellet, bytte om till badkläder och gav oss ut på bryggan för ett sista dopp i havet innan hemfärd.I söndags tog jag fram rullskidorna för första gången på vad som känns som en evighet. Gustaf var i Malmö för att shoppa datorgrejer medan jag passade på att ge mig ut i blåsten. Jag hade inga stora ambitioner med passet utan ville bara komma ut en sväng. Det kändes kul och skönt att det börjat gro en längtan efter att träna igen. Och framförallt ett sug efter rullskidåkning. Väl ute kändes det verkligen roligt att rulla även om jag kämpade i massiv motvind på vägen ut på Hardebergabanan. När jag vände hemåt igen började det riktigt roliga. =) Yihaa vad det gick! Passet landade på 90 min och 24 km. 16 km/h i snitt och A1 i snitt i puls men med flera pulshöjningar när jag tryckte på lite mer bara för att det var skönt och kul. :)

Idag stack jag iväg en sväng till gymmet på kvällen. Gustaf hade lite ont i halsen igen och hade jobbat hemifrån hela dan så jag fick inget sällskap. Jag hade ändå funderat på att gå på ett gruppträningspass så så fick det bli. Functional Toning var vad gymmet hade att erbjuda denna sena tisdag kväll och det passade mig alldeles utmärkt. När jag kom dit var salen redan proppfull och alla lätta hantlar var slut. Jäklar vad jobbigt det blev. Eftersom det var första gången på just det här passet var det lite lurigt att hänga med i svängarna på alla övningar och några var lite kluriga att få till. Men jobbigt blev det som sagt. Det är alltid lite svårt att veta hur mycket man orkar på pass man inte kört tidigare och inte vet upplägget på. Och man vill ju inte chansa och vara för pigg när passet är över...;-)

Nu känner jag mig redo att köra igång med träningen mer seriöst igen!
Om bara våren fattar att det är läge att infinna sig nu hade det varit väldigt passande....;-)

1 kommentar :

  1. Låter riktigt härligt!
    Rullskidor lät inte heller helt fel även om jag är grymt nöjd att vi fortfarande har riktigt fina skidspår här uppe! :)

    SvaraRadera