tisdag 26 mars 2013

Anmäld till Alliansloppet!

Jag vann en start till Alliansloppet i Stråkenloppet i år och nu har jag anmält mig till årets lopp. Med tanke på skidhysterin som råder vill man ju vara ute i tid.

För er som inte känner till Alliansloppet är det en stor rullskidtävling; lite som ett rullskidåkarnas Vasalopp.  Tävlingen går på en tvåvarvsbana mellan Trollhättan och Vänersborg. Banan är totalt 56 km lång och loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Tävlingen körs på träningshjul, "tvåor" och inte PU-hjul som de flesta andra rullskidtävlingar. Så det är fritt fram för alla med ett par vanliga rullskidor att ställa upp och tävla på samma villkor som eliten! Förra året var det ett imponerande startfält med bla. bröderna Aukland, Jerry Ahrlin, Sandra Hansson och Daniel Tynell.

Jag och Christian från klubben poserar
 efter Alliansloppet förra året.


Precis som förra året blir det även en fristilssprint. Nytt för i år är att det även blir ett backrace. Jag har inte koll på schemat än men tävlingarna pågår i alla fall 22-24 augusti.

Alliansloppet blir ett av årets stora mål på rullskidor för mig.
Jag tror och hoppas att vi blir ett riktigt stort gäng från Ski Team Skåne som åker upp i år.

Här skrev jag om förra årets tävling...


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar