söndag 22 juli 2012

Tillbaka i Lund

Efter förra helgens läger stannade vi kvar i Dalarna hos Gustafs farmor några dagar. Vi var väldigt trötta de första "lediga" dagarna. Måndagen unnade vi oss en ren vilodag och tisdagen körde vi två lugna pass; en upptäcktsfärd på rullskidor på förmiddagen och ett superlugnt löppass på kvällen. (Ja, minsann! Jag har alltså sprungit ytterligare ett milpass och allt känns bra!)

Gustaf slappar

Bland röda stugor i Dalarna

På onsdagen tyckte Gustaf att blöt asfalt var en bra ursäkt för att slippa åka skate så istället letade vi igenom farmors förråd och hittade vars ett par stavar i lagom längd för stavlöpning. Gustafs farmors hus angränsar till skog så det var bara att sätta igång så fort vi lämnat gräsmattan. En lyx som vi inte har i Lund direkt.

Skogspromenader är fina grejer det!
Klätterapan Gustaf förenade nytta med nöje
och sågade ner grenar i farmors träd

Det var skönt med ett riktigt lugnt pass och kul att lufsa omkring i obanad terräng; på mjuk mossa över stock och sten. På ett ställe passerade vi en samling kantareller som var för stor för att ignorera och Gustaf fick lufsa vidare med en påse svamp i ena handen. 

I torsdags körde vi hem från Dalarna igen och det blev varken tid eller ork över för någon träning.

Däremot hann vi med en god lunch
på hamnkrogen i Gränna

På fredagen gick vi upp till gymmet och jag körde ett alternativt styrkepass med lättare vikter och fler repetitioner på några av övningarna. Passade som vanligt på att väva in mina rehabövningar för axlar och vader. Det känns bra att jag lyckats få kontinuitet i att göra dem och att de blir en naturlig del av träningen. Tror och hoppas att det kommer att bespara mig mer problem framöver.

Styrketräningen kändes bra men går av naturliga skäl inte så mycket framåt. Jag har styrketränat alldeles för lite den senaste tiden för att se några stora framsteg. Däremot upprätthåller jag åtminstone det jag byggt upp och det känns bra! Och sen tror jag i och för sig att resultaten lätt blir lite missvisande. Många övningar (tex. chins och pullover) kan jag göra på ett bättre sätt (mer kontrollerat, striktare) nu än tidigare även om jag kanske inte gör fler/tar mer vikter.

Vi avslutade styrkepasset med ett intervallpass. Denna gång gjorde vi ett första försök att köra 4x4 på cykel. Usch och fy och alldeles, alldeles hemskt var det. Mina ben orkade ingenting och jag fick justera motståndet upp och ner för att hitta rätt ansträngningsnivå. Det slutade med att jag satt och trampade med väldigt hög kadens/lätt motstånd för att överhuvudtaget orka. Gustaf hade inbjudit till att köra sista intervallen på crosstrainer istället och det erbjudandet var jag inte sen att nappa på. Efter cyklingen var det dock minst lika hemskt att köra crosstrainer...

Sen var det dags att sanera halva gymmet och oss själva från svett och gå hemåt igen.

Till kvällsmat blev det räkor, mina hembakta baguetter (från frysen), Gustafs aioli och sallad. Åh, vad gott det är. Räkor är verkligen en favorit.

Innan maten drack jag en god drink: Schweppes "Russchian" + gin + lime, också en favorit. Fräscht!

Bästa "blannevannet"

Sen gick vi och la oss ganska tidigt för att ladda för lördagens morgonpass.
Mer om det snart!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar