söndag 1 juli 2012

All time high - 3089 min träning på 30 dagar

Jag känner att det är dax för lite statistik på bloggen denna historiska dag:

För första gången i mitt 30-åringa liv har jag passerat en träningsmängd på 3000 minuter per månad. Om man inte är funbeat-nörd och (ofrivilligt) räknar sitt träningsliv i minuter har jag räknat ut att det motsvarar drygt 51 timmars träning på en månad, i snitt drygt 12,5 timmar i veckan eller 1h 43 min per dag. 

För en tjej som tyckte att det var för jobbigt att köra flera intervallpass samma vecka för ett par år sen är det här en ganska storslagen utveckling! ;-)

Här är lite diagram från funbeat som visar fördelningen av olika träningsformer och träningsmängd:




På de här 30 dagarna har jag kört:

12 st intervallpass (fördelat på 8 st intervallpass på rullskidor (inkl. 2 st tävlingar) 3 st 4x4-pass på crosstrainer, ett 4x1000m på SkiErg)
7 st styrketräningspass
10 st distanspass
(2 st rullskidtävlingar (båda backrace + jaktstart))

+ ett par cykelpass på mountainbike och några första korta löprundor


Total sträcka rullskidåkning på 30 dagar: 54 mil (38,5 h) 
varav:
klassisk rullskidåkning: 36 mil (26,5 h)
rullskidor skate: 18 mil  (12 h)


Utveckling i träningsmängd från det att jag började
registrera min träning på funbeat i slutet av 2010


Jag tycker att jag fått till en bra mix av tuffare intervallpass, lättare distanspass och styrketräning. Kroppen har svarat bra och återhämtningen mellan passen har funkat över förväntan. Framförallt har motivationen varit på topp! Det har varit oväntat roligt att träna den här perioden och jag har verkligen sett fram emot de flesta passen. 

Jag saknar banlöpningen, morgonjoggarna och lite längre löppass men nu är jag på gång och kommer förhoppningsvis kunna trappa upp löpningen i lugn takt framöver. Jag känner ingen stress nu när jag inte har några mål med löpningen utan det får ta den tid det behöver. 

Lägret blev en riktigt bra avslutning på den här träningsperioden och mitt försök att trappa upp träningen till nya nivåer har fallit ut väl tycker jag! =)

3 kommentarer :

 1. Kul med träningsrapport. Hela 52 procent av träningen är "rullskidor klassiskt", det märks att du är skåning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så är det! Har verkligen blivit mycket rullskidåkning en period nu när jag inte kunna springa. Hoppas på att kunna få till mer löpning framöver. Hade vi haft roligare omgivningar närmare hade jag nog cyklat mer mountainbike. Nu blir det som det blir. Tur att jag råkar gilla rullskidåkning iaf...;-)

   Radera
 2. Än en gång ett mycket imponerande resultat!

  SvaraRadera