tisdag 24 juli 2012

Soliga dagar i härliga Skåne

Vi hade en slapp förmiddag idag. Igår tränade vi nästan fem timmar; först ett skatepass på förmiddagen och sen ett klassiskt distanspass på fyra mil med klubben på kvällen. Förmiddagen idag ägnades åt att äta en god frukost i lugn och ro. (Jag bakade scones. Nu godare och nyttigare än någonsin! Tror jag. Jag har bytt ut vetemjölet mot havregryn, grahamsmjöl, havrekärnor, vetekross och rågmjöl. Att vi sen pyntar dem med både smör, sylt och ost försöker jag förtränga i mitt medvetande...;-)) 

Sen hände det. Vi har tittat och tittat i flera dagar och idag hittade vi äntligen en sista minuten som vi bokade. Mallorca blir det! Vi åker på lördag och är borta en vecka. Yihaa! Återstår bara att hitta boende. =)

Efter lunch åkte vi ner en sväng till Malmö och hängde i Västra Hamnen. Vi träffade Gustafs kompis Alex och satt och slappade i solen och drack frapino. Jag är inget stort fan av Espresso House men deras frapino med kaffesmak är så satans god! Perfekt en varm sommardag. Gösta passade på att bada lite också. Inte helt frivilligt men han tyckte det var skönt efteråt i alla fall! ;-)

Mmm...Frapino!

Gösta och Gustaf ska bada

Väl tillbaka i Lund åt vi innan vi skildes åt för kvällens träning. Gustaf ville till gymmet och det ville INTE jag. När det är 25 grader och sol tränar man UTE. Punkt. Jag hämtade upp Gustafs mountainbike från källarförrådet och satte fart mot Genarp. Jag var sugen på landsvägscykling och i brist på racer fick den duga. Jag saknade dock racerstyret och spd-sl-pedalerna...=( Planen var lugn och fin cykling i A1-tempo. I Genarp valde jag att köra en extra sväng kring Häckeberga slott och naturreservatet. Det var här "problemen" började: Omgivningarna var distraherande fina, farten sänktes och jag kunde inte låta bli att stanna flera gånger på kort tid och fotografera. =) Skåne I love you!


På vägen tillbaka fick jag sällskap en stund av en cyklist på racercykel. Vi körde och pratade lite om ditten och datten. (Alltså Vätternrundan och Vasaloppet. Självklart försökte jag värva honom till Ski Team Skåne så nu hoppas jag att han dyker upp på prova på-tillfällena i höst! =)) Han visade sig vara en riktigt duktig cyklist och det var kul med lite sällskap även om mitt A1-tempo på något sätt drogs upp till snarare A2++ tills jag inte längre kunde prata helt obehindrat. ;-) (Jag är ju inte lika begåvad som en viss "Skåningen".)

Drygt 56 km hade jag fått ihop när jag var hemma igen och benen var sådär härligt skumma när jag klev av cykeln utanför porten.

Efter en kvällsfika börjar jag känna mig nöjd med den här dagen....

Dagens andra smoothie.
Denna gång vaniljyoghurt + frysta jordgubbar
+ lite färskpressad lime

I morgon tror jag minsann att jag är redo att snöra på mig löparskorna igen.
Men nu ska jag sova!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar