onsdag 11 juli 2012

Maxpuls- och laktattest i Mora

I morgon bitti åker jag, Gustaf, Lotta och Håkan upp till Mora för att möta upp Linus Larsson, vår avlägsna klubbmedlem tillika skåning i exil. (Han bor i Falun och tävlar på vintern för Karlslunds IF)

I Mora ska vi förutom att träna göra fystester hos Christian Minatti på Perfect Skiing. Det är något jag velat göra länge så det ska bli väldigt kul och intressant! Vi kommer att göra ett maxpuls-/laktattest på rullskidor på band. Utifrån resultaten ska vi sen få hjälp och tips på hur vi borde träna framöver.


Så här ser schemat för helgen ut:
Torsdag fm: avfärd till Mora
Torsdag em/kväll: superlätt distanspass

Fredag fm: fystester
Fredag em: crosspass stakning/kajak

Lördag fm: tävling skate (backen upp till Grönklitt)
Lördag em: löpning Oxberg - Hemus

Söndag fm: klassiskt distans
Söndag em: hemåt igen


Jag ser fram emot testerna med skräckblandad förtjusning. Jag hoppas att jag klarar av att åka på bandet så att testerna blir rättvisande. Det verkar lite lurigare med balansen på band. Framförallt när lutningen ökas och man ska gå över till diagonalåkning. Diagonalåkning är som bekant inte min starkaste gren (än).

Förutom fystesterna ser jag nog mest fram emot paddlingen. Jag har aldrig paddlat kajak så det ska bli riktigt kul! =)

Distanslöpningen måste jag tyvärr stå över. Det blir alldeles för långt för min klena vad. Får se om jag kan få tag på en mountainbike där uppe eller om jag nöjer mig med ett kortare löppass och rullskidåkning.

För att testerna ska bli rättvisande skippar vi på Linus inrådan intervallpasset med klubben ikväll. Jag har varit lite sliten det senaste och har inte vilat så mycket sen lägret så vi slog på stort och vilade även igår för att vara i finfin form till helgen.

Nu är vi laddade till tusen och ser fram emot en skön helg i Mora! =)

3 kommentarer :

 1. Spännande och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Det blev man ju inte alls avis på

  SvaraRadera
 3. Låter fint, lycka till med testerna. Har nu lagt till din blogg bland favoriterna.

  Erik, IK Stern

  SvaraRadera