torsdag 31 maj 2012

Inget ont som inte har något gott med sig!

Det blir ju som sagt inget Stockholm Marathon för mig men som plåster på såren kan jag istället glädjas åt att jag kan vara med på rullskidtävlingen "King of the Hill" som går i Göteborg i helgen som jag grämt mig lite över att missa.

Vad vore en bal på slottet
när man kan bli kung över en kulle?
(OBS! Bilden är ett fotomontage och Kungen
har givetvis köpt all sin utrustning
hos www.rullskidspecialisten.se)

Som namnet antyder går tävlingen ut på att komma först uppför en backe. (Ca. 100 höjdmeter på 3,5 km). Backen ska dock bestigas inte bara en utan två gånger. Upplägget är nytt för i år. Först är det individuell start på skateskidor och sen en jaktstart på klassiska skidor efter tiderna på första loppet. Förra året var det tvärtom. Den här varianten passar mig helt klart bättre.

Av någon outgrundlig anledning har mitt misslyckade försök att ta mig uppför Söderåsen på skateskidor inte avskräckt mig utan jag är inställd på att göra ett nytt försök och se även den här tävlingen som ett led i mina försök att någon gång lära mig åka skate. Det finns en stor risk för att det kommer gå långsammare för mig att åka upp på skate än på klassiska skidor men det får jag väl stå ut med. Och provar jag inte har jag ju ingen aning!

Förra året vid den här tiden hade jag bara stått på skateskidorna ett par gånger och körde klassiskt båda prolog och jaktstart. Jag roade mig med att gå tillbaka i funbeat och titta på mina anteckningar från de två loppen:

Katastrofalt första lopp. Tid enl. min klocka ca. 13.45. Hetsade iväg och blev jättestressad av alla som kom bakom. Åkte dåligt tekniskt och fick slita onödigt mycket. Men jag har iaf lärt mig något. 

Jaktstart. Körde klassiskt här med. Den här gången var jag inte alls så spänd som första gången. Gick in för att köra lugnt och fint och det kändes riktigt skönt att köra upp! Tog ut tagen och försökte åka stort. Ville hålla de få jag hade bakom kvar där och lyckades även ta en placering.  Tiden blev ca 20 s bättre än första loppet. (30 s snabbare än förra årets snabbaste lopp) Hade betydligt lägre snitt och maxpuls. Nyttig lärdom. Ta det lugnt, åk fortare! =)

Jag blir trött bara jag läser den första beskrivningen och ser min pulskurva från loppet. Eller vad sägs om en snittpuls på nästan 96% och ett par pulsslag från maxpuls som mest. Örk. Något säger mig att det inte kommer bli mindre jobbigt i helgen.

Konstaterade även att det minsann blir tredje året vi kör tävlingen. Tredje gången gillt! Nu jäklar ska den där töntiga lilla kullen få se på andra bullar! ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar