fredag 4 maj 2012

Jobb, banintervaller och maratonfunderingar

Ojoj, det är fullt upp på alla plan och svårt att hinna med bloggen för tillfället.
Jag jobbar mycket, tränar så mycket jag hinner och orkar och försöker hinna andas lite ibland också.

Idag njöt jag av att precis missa bussen hem från Malmö och istället för att vänta en kvart på nästa buss ta 130:an som går en massa omvägar och tar mycket längre tid än min vanliga buss. Att sitta där på bussen och lyssna på musik i hörlurarna är verkligen avkopplande.

Jag kom hem sent från jobbet idag och har bestämt mig för att skippa träning helt och hållet. Imorgon ska jag springa Lundaloppet som är ett millopp här i stan och jag vet inte vad jag skulle kunna träna idag som skulle kunna vara bättre än att vila....=) På banlöpningen igår körde vi intervaller som uppladdning inför tävlingen. Det var en riktigt rolig form av intervaller där man springer 800 m vilar 2 min, springer 400 m vilar 1 min, springer 400 m vilar 1 min och avslutar med 800 m en gång till. Varje sträcka ska gå något fortare än föregående. 2-4 serier var vad vår löpcoach Arne tyckte att vi skulle springa. De flesta i min grupp satsade på två serier för att inte ta ut sig för mycket inför tävlingen.

Jag sprang för första gången på bana i mina nya tävlingsskor och de kändes helt perfekta. Super. =) Vaden strulade dock som tidigare. =( Uppvärmningen kändes sådär, första serien gick bra men efter den långa vilan mellan serierna haltade jag verkligen igång. Sen mjuknade den upp igen efter hand.

Jag blev positivt överraskad av tempot jag kunde hålla och hur det kändes. Fast sen sprang jag ju bara två serier också. Tror två till hade blivit tufft. =) Pulsen låg på 94% av max i snitt på sista intervallen och jag tangerade nästan maxpuls när jag inte kunde låta bli att spurta sista biten in i mål....=)

Tider:
Serie 1: 3.10 / 1.31 / 1.29 / 3.05
Serie 2: 3.11 / 1.29 / 1.23 / 3.02

Jag masserade vaden flitigt när jag kom hem med hopp om bättring. Har haltat fram idag också och får stanna och stretcha även när jag är ute och går. Spänningen släpper en kort stund under stretchen men kommer tillbaka ganska omgående.

Just nu är planen att trots allt springa Lundaloppet i morgon och sen se hur det känns. Lutar åt ett totalt uppehåll från löpning/skate om det inte går åt rätt håll snart. Och det är innebär nog i så fall tyvärr DNS i det där maratonloppet som jag skrutit om att jag ska genomföra. Jag har inte vågat mig på några långpass senaste tiden och känner mig inte så sugen på att springa Stockholm Marathon med inställningen "jag ska bara ta mig runt". Jag vet att jag tar mig runt om jag är hel och risken är att jag gör det även om jag inte är det. Och jag har ingen lust att dras med skador en längre tid framöver. Blir sjukt frustrerad bara av min strulande vad.

Jag pratade med Sandra Hansson lite efter Landsjön runt. Hon tyckte att ett maratonlopp var onödigt påfrestande för kroppen och jag hade redan innan själv börjat fundera i samma banor. Men jag avvaktar ett tag till med att ta något beslut.

Istället för mer ordbajs tänkte jag avsluta med en liten bildkavalkad idag! =)
Ha en härlig helg!

Oskar, jag och Hans poserar  i
det fina vädret efter onsdagens intervaller.

Jag under uppvämningen på onsdagens klubbpass.
(Just här försökte jag få reda på om Rickard filmade
när jag körde och vinglade på rullskidorna men
tursamt nog var det bara stillbilder som togs!)
Foto: Bonde söker fru


Häng efter banlöpningen igår

Coach Arne!

5 kommentarer :

 1. Det där jädra maratonloppet alltså. Det lutar åt DNS för mig också. Jag har insett att om man ska springa en mara ska den inte ligga i början av juni om man egentligen är skidåkare. Det finns inte en chans att man hinner fokusera om och löpträna tillräckligt och vettigt efter vintern. Till nästa år funderar jag på att (om jag nu ska springa en mara) satsa på typ Berlin eller nåt, en mara i september känns mycket rimligare.

  Hoppas vaden blir bättre snart, och lycka till på Lundaloppet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Therese!
   Jag har kommit fram till samma sak som du; blir väldigt stressigt att hinna komma i bra löpform efter skidsäsongen...Någon gång ska jag springa en maraton men det r ingen katastrof om det inte blir i år!

   Radera
 2. Hade lite kompisar som sprang Lundaloppet så gick in på resultatsidan tidigare & kom på att du också sprang så kollade ditt resultat med =) Grattis till 44,17! =)

  SvaraRadera
 3. Tackar! =) Nettotiden var faktiskt 23.50 så nästa gång ska jag se till att vara lite kaxigare och ställa mig längre fram i startleden! (Tog ju nästan en halv minut innan jag passerade starten...)

  SvaraRadera
 4. Alltså. Nej. Nettotiden var såklart 43.50. =)

  SvaraRadera