onsdag 23 maj 2012

Onsdag = intervallpass med klubben = jobbigt

Idag körde vi en ovanligt lång uppvärmning för att reka lite bra ställen för nybörjarträningarna i höst. Det var riktigt blåsigt men varmt och skönt. Efter uppvärmningen körde vi olika teknikövningar enligt Gustafs instruktioner i backen där vi senare skulle köra intervaller. Först diagonalåkning och frånskjut utan stavar sen "plocka kulor" (en balansövning där man lägger över tyngden på ett ben i taget och samtidigt låtsas att man ska ta upp något från marken på samma sida...) och sist en övning där man glider ut längre på vart tredje bentag. 

Efter det var det dax för själva intervallerna som var kortare och snabbare än vanligt. Varje intervall var ca. 1 min lång och vilan tiden det tog att ta sig ner för backen igen. Första intervallen var stakning, andra frånskjut och sista diagonalåkning. Detta upprepades två gånger och sen efter en lite längre vila (ca. 5 min) började vi om igen. Alltså fyra gånger av varje åkstil och totalt tolv gånger uppför backen. 

Dagens träningssällskap!

Puh. Jag hade ca. 88% av maxpuls i snitt och 94% av maxpuls som högst under intervallerna. Stakningen kändes bra och stabil, frånskjutet gick över förväntan och diagonalåkningen gick som förväntat... (Dvs. långsammast. ;-)) Jag körde på tvåor idag och det är lurigt med diagonalåkning i hög fart. Men utvecklingen har helt klart gått åt rätt håll. Jag kan slappna av och glida ut mycket bättre än tidigare och lyckades undvika att hetsa för mycket och försökte istället fokusera på tekniken. 

Sammanfattningsvis var det alltså ett roligt och bra pass som omväxling till de längre intervallerna vi brukar köra. 

Nu är jag härligt mör i kroppen och det är hög tid att sova.
Gonatt! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar