onsdag 16 maj 2012

Soffläge!

Soffläge är intaget! Med datorn och Gösta i knäet, lite mörk choklad att mumsa på och ett blogginlägg på gång. Härligt trött efter dagens pass. Kan det bli bättre? ;-)

Idag var det klubbpass som vanligt. Jag körde på 3:or idag. Nu är det minsann slut på att mysa runt på 2:or! Fast det kändes inte så tungt som jag befarade. Jag har fått lite andra referenser och nu känns treor som det "normala" och tvåor väldigt lättrullat. Så var det inte direkt när jag åkte mina första pass på treor. Jag kände dock mig riktigt trött i överkroppen när vi värmde upp på väg till mötesplatsen. Söndagens långa pass följdes av ett långpass även i måndags. Det passet var inte riktigt lika långt men 38 km blev det och de båda passen hängde nog i lite idag.

Vi började med några teknikövningar i form av en massa varianter på stakning. Först stakade vi utan att använda triceps (genom att fixera armbågsleden, ha underarmarna parallellt med stavarna och bara röra axelleden, mage och höftböjare), sen genom att bara använda magen och sist stakning med bara triceps. (man står upprätt och stakar utan att använda mage/lats) Om någon filmat skulle det kunna vara underlag för en bättre komedi! Det är inte vackert, men effektivt för teknikutvecklingen.

Efter det körde vi långa intervaller längs med Hardebergabanan. Det var medvind ut och motvind hem. Tungt och bra! ;-) Totalt körde vi 6 st i lite varierande längd och terräng. Det är betydligt svårare att köra intervaller så här än våra vanliga 4x4 på crosstrainer tycker jag. Fler yttre faktorer påverkar och man har inte riktigt lika bra koll på hur långt det är kvar och hur mycket man kan pressa på.

Intervalltiderna inkl. ca. 2 min vila

Efter passet gjorde jag min nya favoritsmoothie: vaniljyoghurt, frysta jordgubbar och lime. Den var så god och jag var så hungrig så jag inte ens hann fota den. ;-)

Nu väntar några dagars ledighet. Det känns lyxigt med ännu fler lediga dagar och klämdagar. Lediga dagar betyder mycket träning. Det jag ser fram emot mest, med skräckblandad förtjusning, är backintervaller på Söderåsen som vi ska köra i helgen...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar