fredag 23 september 2011

Summering av en bra träningsvecka!

Jag har haft en bra träningsvecka. Allt jag har tränat den här veckan har varit kul och jag har känt mig stark! Framförallt känns det som att jag har gjort en del framsteg med tekniken vilket jag inte känt på länge. Håkan gav mig ett par riktigt bra tips i måndags som jag försöker tänka på nu. Och så har jag äntligen fått på treor även fram på mina gamla skidor (tack Gustaf!) och det känns väldigt bra.

Nya hjul från Rullskidspecialisten

Första rullskidpasset den här veckan var ett backintervallpass. Korta intervaller, varannan stakning och varannan stakning med frånskjut. Då körde jag med treor bak för första gången på ett backintervallpass. Det var väldigt tungt i början! Första sträckan med frånskjut stannade jag halvägs upp och var helt förskräckt över hur tungt det kändes. Det kändes som att allt inte kunde vara som det skulle om det var så jobbigt. Sen påminde jag mig själv om att jag körde på treor och att det ska vara tungt då. Gick bättre och bättre efter det. Man känner i rygg och mage att man får jobba mer. Jag upplever att det är mycket lättare att få till tekniken när det går tyngre! Man blir liksom tvungen att göra rätt om man ska komma någonstans...=)

I tisdags hade jag tänkt vara med på stavlöpningen på St Hans men hann inte hem från jobbet i tid för att hinna äta innan. Stack hem och åt och straffade mig själv med ett Actic-besök och mitt första gympass utan styrketräning. Jag körde ett långpass på crosstrainer, cykel och löpband. Det var längesen jag var så svettig!

Det känns bra att komma igång med lite inomhuspass inför hösten. Det ska minsann inte finnas några ursäkter att inte träna i höst och vinter.

Inomhuspassen ska jag tillåta mig att köra utan att fundera så mycket över vad jag gör. Den här gången tittade jag omväxlande på alla fyra TV-apparaterna som visade Family Guy, en dokumentär om en man som jobbade på bageri, Vem vet mest och 2 1/2 men.

(Jag läste någon gång för längesen om två olika begrepp som beskrev hur man tänker under träning. "Assa" och "dissa". Det gick ut på att många motionärer "dissar" under träning, dvs försöker tänka på andra saker och inte känna efter så mycket medan elitidrottsmän oftast "assar" dvs. tänker och känner efter hur det känns på olika ställen i kroppen under träningen. Det är vad jag kommer ihåg att jag läste iaf. När jag googlade på begreppen nu hittade jag bara en massa annat.)

Onsdagens klubbpass på rullskidor blev mitt första med 3:or både fram och bak.
Det var väldigt dålig uppslutning med bara Rickard, Håkan och jag i grupp 3. Vi körde riktigt långa backintervaller. Det roliga var att jag såg fram emot det här passet. Inte för att jag är bra på det eller för att det på något sätt är ett skönt pass, utan för att jag vet att det här är en del av vad jag behöver träna för att bli bättre. Verkligen ett framsteg mentalt att kunna känna så! =)

Igår körde jag och Gustaf styrketräning. Nu börjar alla maskiner kännas bekanta och jag hade ätit bra innan och kände mig stark. Och framförallt är det väldigt kul att gå till gymmet som omväxling till all rullskidträning...=) Inte för att det inte är kul att åka rullskidor, men omväxling förnöjer som bekant.

Jag har så mycket roliga saker att se fram emot i höst och känner mig väldigt träningspeppad. Nästa helg är det som sagt träningsläger i Torsby och helgen efter har jag anmält mig till Höstrullen i Ulricehamn. Veckan efter det är det klubbens egen tävling: BIF-rullen. Be there or be square!

Och så är det några andra väldigt spännande saker på gång...Kommer snart att berätta mer om det...=)

Gustafs pappa var precis här och lämnade våra "riktiga" skidor som varit på sommarförvaring hemma hos dem. Åh, vad glad jag blev över att se dem...=)

Gösta blev inte riktigt lika
glad över att se mina skidor...

Men nu är det fredagsmys och i morgon bitti väntar långpass med klubben! =)
Trevlig helg på er!

2 kommentarer :

 1. Hur mycket tränar du/vecka ? kul att följa dig!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kul att du läser och frågar! =)
  Jag har en träningsdagbok på funbeat där alla mina träningspass senaste året är registrerade:
  http://www.funbeat.se/person/calendar.aspx?PersonID=227283

  Hur mycket jag tränar per vecka varierar ganska mycket. (Beroende på hur jag mår, hur mycket jag jobbar, om det är tävling på helgen osv.) Senaste månaden har det varierat från drygt 6 till 10,5h i veckan. Min tyngsta månad hittills körde jag 2730 min. Målet är att köra tyngre perioder varvat med lättare. Inte bara tidsmässigt då utan även intensiteten på passen. Det är lätt att hänga upp sig på att samla träningstimmar, men kvaliteten på passen är såklart minst lika viktig!

  SvaraRadera