måndag 5 september 2011

IKEA-korv och pulsproblem

Vi har haft en hektiskt helg med pyssel i lägenheten och IKEA-besök.
Ett par korvar och kanelbullar slank minsann ner av bara farten...

Har lite dåligt samvete för det nu efter att ha läst Erik Wickströms senaste inlägg om Jonas Colting: http://erikwickstrom.se/2011/09/05/24-timmars-fasta/

"Vi är fixerade vid mat och ätande i vår kultur. Och fel sorts mat därtill."

Jag antar att IKEA-korvar och -kanelbullar kvalar in som "fel sorts mat". ;-)

Fel, fel, fel.
Inte bara på maten utan
även på ketchupmaskinen

Hittade ytterligare några tänkvärda citat från Jonas Coltings bok "Den nakna hälsan":

"Vi är alla så vana att äta minst 3 till 5 gånger om dagen att folk blir helt rabiata om de missar en måltid eller om de av någon anledning inte får mat i tid."

Ojoj. Det är ju jag i ett nötskal, rabiat är bara förnamnet...

"Gymbesökarna hänger i klasar över kafédisken för att suga i sig en shake, energikaka eller återhämtningsdryck efter att ha kört ett spinningpass på 45 minuter, i tron att de nu tömt sina depåer och slitit på sina muskler så till den milda graden att de måste ha en intravenös sockerskjuts spetsad med lite syntetiskt protein om de ska orka köra ett likadant spinningpass tre dagar senare..."

Tänktvärt som sagt. =)

På något sätt hade vi lyckats förtränga att det var första helgen efter löning men det blev vi fort varse. Vi var hemma igen vid sjutiden i lördags och slängde i oss lite gröt och ett par mackor och stack ut på ett intervallpass. Gustaf körde på 3:or och jag på 2:or. 10 st en minut långa intervaller med en minuts vila. Sen längre vila och samma sak en gång till. Gustaf hade för sig att vi skulle köra 30 totalt men vi var väldigt trötta och gav oss efter 20. Jag hade svårt att få upp pulsen, och hade ont i armmusklerna (triceps) på höger arm i början. Men jag lyckades hänga på Gustaf ganska bra trots allt.

Det här med att inte kunna få upp pulsen är intressant tycker jag. Jag körde ett intervallpass för ett tag sen när jag också hade svårt att få upp pulsen. Konstaterade nu när jag tittade tillbaka i funbeat att det var strax efter jag kört mitt första styrketräningspass.

Så här såg träningsveckan ut den här gången:


Redan på löpningen hade jag problem med att få upp pulsen...Gick otroligt segt. I lördags kände jag mig ganska trött i kroppen men det gick ändå inte så långsamt. Men pulsen var som sagt ovanligt låg. Vill gärna veta om någon har sett några tydliga samband mellan olika typer av träning, andra omständigheter och svårigheter att få upp pulsen. Ger ett sådant här pass något när jag inte kan få upp pulsen så högt eller borde jag avbrutit? I övrigt kändes allt ok. Hade jag inte haft klockan hade jag nog inte fattat att pulsen inte gick upp som den borde.

Igår körde vi ett lugnt distanspass. Vi hade tänkt köra två pass men konstaterade att vi var väldigt trötta redan i början på första passet. Så vi bestämde oss för att köra ett lugnt distanspass med fokus på teknik. Vi stannade i ett par backar längs vägen och körde diagonal- och frånskjutsträning. Jag fick bra tips som vanligt av Gustaf och frånskjutet gick mycket bättre på slutet. Nu ska jag bara komma ihåg att andas också. (Märkte att jag har en tendens att hålla andan när jag kör frånskjut och samtidigt försöker tänka på tekniken....=))

Ikväll är det uppstartskväll med klubben ute i klubblokalen i Skrylle. Efter det blir det antagligen ett kort intervallpass. Måste leta fram pannlampan...

2 kommentarer :

 1. Ha inte dåligt samvete över lite korv, själv slukar jag fler pizzor än de flesta :)

  Trevlig blogg du har. Rickard Bergengren sade att du är i grymt bra form! Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Nädå, jag har kommit över korven nu...;-) Kul att du tycker om min blogg. Jag läser din och tycker att den är både intressant och underhållande. (Vi har förresten inte ens nån TV så jag vinner pretto-ligan!)

  Den där Rickard pratar mycket. ;-) Formen är bättre än någonsin, men det säger tyvärr inte så mycket. Det finns mycket kvar att jobba på! Men jag kämpar på.

  Kör hårt du med!

  SvaraRadera