tisdag 13 september 2011

Elghufs/stavlöpning/skidgång

Jag har haft en faslig träningsvärk efter tävlingen i söndags. (Undrar om det kanske beror på de för långa stavarna...) Är fortfarande ganska öm i kroppen och har känt mig lite småkrasslig men idag fick det vara nog med slappande! Första stavlöpningspasset för säsongen stod nämligen på schemat. Elghufs som norrmännen kallar det låter lite charmigare och beskriver det ganska bra. Man springer ju inte direkt med stavarna utan lufsar fram med långa skidlika rörelser. Klubbpassen i stavlöpning körs på St. Hans som är ett grönområde i Lund som är ganska kuperat. Vi möts på den högsta punkten och efter uppvärmningen lufsar vi sen upp och ner med stavar och gör lite olika typer av övningar.

Så här ser det ut när "Team United Bakeries" gör typ samma sak:


Här förklarar Mathias Fredriksson hur det går till:


Det ser ganska lätt ut när man tittar på men det är oväntat jobbigt och lätt att få upp pulsen! Passet vi körde idag var lite av ett introduktionspass där Lasse förklarade för nya klubbmedlemmar hur stavlöpning går till. Det blev ett lagom långt och ansträngande pass med tanke på hur jag känt mig efter söndagens tävling. Vädret var väl inte direkt på vår sida idag heller. Det regnade och blåste friskt. Men det är bara att vänja sig. Hösten är här nu! Jag ska försöka köra på flitigare med stavlöpningen i år. Tror att det kan vara bra träning inför Jizerska. Förra året hade jag alla möjliga problem med knä, lår och ben och sprang inte alls så mycket som jag ville. I år känns allt bra så här långt. Hoppas att det fortsätter så...

I morgon är det testtävling med klubben. Det har som sagt blåst förskräckligt mycket idag och väderprognosen för i morgon ser inte så lovande ut den heller. Men det kan i alla fall inte regna mer än det gjorde i söndags...=)

På tal om det. Håkan har lagt upp den här fina bilden som illustrerar hur mycket det faktiskt regnade...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar