onsdag 1 februari 2017

SM 15 km klassiskt

Igår efter vi slutat jobba tog vi bilen och körde vi till Söderhamn som i år är värd för SM veckan. Vi kom fram vid 8-tiden till "stugan" vi skulle bo i tillsammans med Johannes.

Vallakungen!

Idag gick vi upp halv 8, åt frukost och åkte sen in till skidstadion. Där lämnade vi våra skidor för vallning till Swix innan vi värmde upp och testade banan. Banan är relativt lätt. 126 höjdmeter tar man per varv som är 3.75 km långt. Det är inga jättelånga stigningar men ganska många mindre branta som jag i alla fall var tvungen att saxa i. I och med att backarna inte blev så långa så blir ju utförskörningarna också kortare vilket innebär mindre tid att återhämta sig. Jag tycker banan var väldigt rolig men också väldigt jobbig...

Höjdkurva tagen från http://www.skidsm2017.se/Arenakartor/

Jag startade som nionde man. Det är alltid svårt att veta hur hårt man ska gå ut när man inte är van vid denna typen av lopp. Jag tyckte jag öppnade hyfsat kontrollerat och efter ett tag så blir man trött ändå! ;) 

Blir omkörd

Under hela första varvet körde jag helt själv. Jag kom inte ifatt någon och blev inte ikappåkt heller vilket jag nästan hade räknat med. Tyvärr funkade inte fästet riktigt så som jag hade hoppats på. Jag tror jag hade behövt ett lite tjockare lager och kanske lite längre. Har dock bara mig själv att skylla eftersom jag kunde bett om mer.  

De sista två varven var riktigt kämpiga. Benen var trötta och jag var riktigt flåsig! Men det var bara att bita ihop och försöka kriga på! Fia stod längs banan och skrek på mig att tänka extra på tekniken när jag beklagade mig över fästet. Det hjälpte! Jag gick ut och saxade ganska tidigt i många backar också istället för att ligga kvar o kämpa i spåret.

Försöker sträcka ut steget i alla fall! :)

Sista varvet handlade mest om att överleva och att inte falla ihop. 15 kilometers lopp ska vara jobbiga och det ska inte kännas bekvämt på slutet! ;) Jag är tyvärr inte så nöjd med loppet idag. Jag hade ingen bra känsla i kroppen och hade förhoppningar om att köra bättre! Men nu tar jag nya tag till imorgon då jag ska köra mitt första sprintlopp! Eller sprintprolog som det kommer bli. Den går imorgon eftermiddag och i fristil, kul! :) 

Resultat här

Loppet i siffror:
Tid: 48 min 24 sek (+10:05)
Placering: 115/122
Snittpuls:173 slag/min
Maxpuls: 182
FIS poäng: 230

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar