lördag 26 september 2015

Salomon trailtour Sälen

För en vecka sedan var vi i Sälen och sprang Salomon trailtour. 22 km löpning i fjällterräng. Vi hade först funderingar på att springa ultrasträckan som var 44 km. När vi sen fick redan på att den var två varv på 22 kilometersbanan så fegade vi ur. Loppet var uppdelat i två slingor; en 10 kilometers slinga som gick från Högfjällshotellet (starten) upp på fjället och sen ner igen mot hotellet. Den andra slingan var 12 km lång och gick på andra sidan av vägen och hotellet.När vi kom dit hämtade vi våra nummerlappar, gick på toa och började sen värma upp.Vi är båda ganska segstartade har vi märkt och vi behöver en lång uppvärmning för att komma igång.


Banprofil 10 km rundan. 361 höjdmeter

Banprofil 12 km rundan. 302 höjdmeter


Adams lopp:
Eftersom typ de första fem kilometerna av loppet är uppförsbacke så tänkte jag att jag skulle öppna kontrollerat. Jag har märkt en viss förbättring i min uppförslöpning men det känns fortfarande oklart hur länge jag orkar springa och hur fort. Jag hittade ett par bra ryggar som jag lyckades hålla i hela klättringen uppför fjället.

Uppe på fjället var det väldigt blött och det var många spänger utlagda. På spängerna hade jag inga problem att hänga på men där det var lerigt och ojämnt underlag fick jag kämpa för att hänga med. Klena vrister och ovana att springa fort i ojämn terräng. Jag kan också meddela att mina skor fungerade alldeles utmärkt på spängerna och de våta stenarna. Inte ett dugg halt! Salomon S-LAB Speed.

På toppen av fjället
Foto från:
.facebook.com/salentrailrunning?fref=ts

När det väl började vända neråt var stigen väldigt smal bitvis så jag valde att springa utanför stigen i de små buskarna istället. Allt kändes faktiskt väldigt bra. Kropp och ben kändes pigga. När jag gav mig ut på 12 kilometers slingan hände något som inte får hända. Löparmage!!! Exakt var och när som jag blev tvungen att göra det i nöd tänker jag inte berätta och jag hoppas att ingen upptäcker var heller... Jag förlorade kanske ett par minuter på stoppet just då men resten av loppet blev såklart också lidande. Jag kunde inte springa med högre puls än kanske 160. När jag försökte trycka på så gjorde magen ont direkt.

Sista biten av loppet var riktigt jobbigt faktiskt. Terrängen var ojämn och blöt. Jag hade trampat snett några gånger också så foten var instabil och opålitlig vilket gjorde att jag inte kunde springa på utför så som jag ville. Klantigt nog så hade jag också valt fel träningsprogram på klockan så jag hade ingen koll på hur långt jag hade sprungit.

Jag kom i mål på en 27:e plats med tiden 2h 9 min och 32 sek. Värt att nämna är att på första milen hade jag 53 min och låg på 20:e plats. Tappade en del på 12 kilometers slingan alltså.  För övrigt var det ett riktigt roligt lopp. Fin miljö, kuperad och teknisk bana. Allt som ett bra traillopp ska innehålla.
Även om loppet kunde gott bättre utan div missöden så är jag riktigt nöjd. Jag tar med mig de först 10 kilometerna där jag kunde springa på hela tiden och hade pigga ben uppför!

Vissa partier var ganska blöta :)
Bild från:
www.facebook.com/salentrailrunning?fref=ts

Nu är vi inne i en ny treveckorsperiod med mycket träning. Det är alltid roligt och man är alltid peppad att köra på igen efter lågveckorna. Och imorgon ska vi äntligen åka till Torsby och få åka på snö i några dagar. Gud vad kul det ska bli!

Resultat från tävlingen här

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar