fredag 2 oktober 2015

Läger i Torsby

Visst lever vi så gott som "lägerliv" i Mora men det blir ändå lite annat att åka iväg på läger tillsammans med klassen och Minatti. Den här gången bar det av till Torsby för fyra dagars träning i och utanför skidtunneln. Vi bodde på Valbergsängens vandrarhem och åt lunch i deras restaurangen. Frukost och kvällsmat fixade vi själva.

Vi åkte från Mora i söndags morse och körde ett första pass i tunneln direkt när vi kom fram. Vi hade verkligen längtat efter att få åka skidor på snö! Första passet var klassiskt och vi körde lite teknik- och balansövningar tillsammans för att komma igång. Det var lite ovant i början men vi kom in i det väldigt mycket snabbare än förra året. Minatti filmade diagonalåkning under passet och på kvällen tittade vi på filmerna tillsammans. Det är väldigt lärorikt att titta på teknikfilmer, både på sig själv och andra. Det har vi lärt oss väldigt mycket av sen vi började skolan. På eftermiddagen körde vi skate och Minatti filmade treans växel.

Grått, kallt och alldeles alldeles underbart
;-)

På restaurang Vallbergsängen är det
glass till efterrätt varje dag! 

På måndag morgon stack vi ut på en gemensam morgonjogg innan frukosten och sen gick vi till tunneln. Stakning stod på schemat och vi började med gemensamma teknik- och balansövningar och sen hade vi fri åkning och filmning. Fia jobbade mycket på att få till låsningen och hitta trycket i stakningen i olika lutningar och hastigheter.

Fia letade tryck i stakningen

Läger med Christian Minatti inkluderar oftast inslag av diverse "udda" sporter förutom skidåkning. På måndagseftermiddagen var det dags för fotbollsmatch och skidgång. Det var skönt väder och faktiskt riktigt kul att spela fotboll. ;-) Skidgången uppför slalombacken var uppbyggd som en pyramid där vi gick upp olika antal hopp/steg med jogg ner mellan varje set; 5x20 steg, 4x35 steg, 3x50 steg, 2x75 steg, 1x120 steg och sen tillbaka hela vägen till 5x20 igen.

Nöjd Adam efter skidgången

På tisdagsmorgonen joggade vi bara en kort sväng på 10 minuter innan det var dags för "gummislangsträning".

Morgonträning i dimman

Fångläger?

Efter frukosten körde vi klassiskt i tunneln. Den här gången var fokus att hitta flyt i växlingarna mellan diagonal, frånskjut och stakning. Efter lunch och en powernap körde vi skate med fokus på treans och fyrans växel. Vi körde ett antal övningar tillsammans, med och utan stavar, och sen var det fri åkning och filmning. Nu började kroppen vara lite mör!

På onsdagen, efter en kort morgonjogg, gick vi uppför slalombacken vid skidstadion för att köra "stengymnastik". Alla fick leta upp en lagom stor sten och sen körde vi ett antal olika uthållighetsstyrkeövningar. Dimman låg tät och solen sken. En fantastiskt fin start på dagen! Men det kändes att musklerna började bli lite trötta...Efter frukosten var det dags för sista passet i tunneln. Adam började med en timme skate medan Fia körde klassiskt hela passet. Vi drack sportdryck under passet, vilket vi i stort sett aldrig gör, så vi lyckades hålla humöret och energinivån uppe trots att vi var rätt trötta i musklerna.

Sen var det dags att packa ihop och städa ur rummen och äta lunch innan vi lämnade Torsby för att åka tillbaka hem till Mora. Ganska snart efter avfärd visade det sig dock att bussen hade andra planer...

Ajaj

Motorn fick ett sammanbrott och tappade all kraft och vi blev stående längs med vägen 20 minuter från Malugn. Ett antal telefonsamtal senare kom en bärgare och räddade bussen och strax efter kom en stor femtiopersoners Swebus och räddade oss och vårt massiva berg av packning.


Blåbärsplockning i väntan på räddning

Avlastning av all packning

Slutet gott, allting gott!

Det var några roliga och lärorika dagar i tunneln och även om det var väldigt skönt att komma hem till Mora igen längtar vi redan efter mer skidåkning på snö. Inte så himla länge kvar nu....:)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar