torsdag 17 september 2015

SM Uppsala - 15 km fristil

Den andra tävlingen i helgen var 15 km fristil med individuell start. Det är inte helt vanligt i rullskidsammanhang med fristil och individuell start, roligt är det i alla fall!

Det hade regnat en del under natten märkte vi på morgonen och de som åkt på tävlingshjul vet att detta innebär stor halkrisk. Våra starttider var klockan 11:00 respektive 11:04 så vi hade gott om tid att värma upp och testa banan innan start. 

Banan

Delar av banan var samma som lördagens lopp. Bl.a första backen som idag var blöt och barrig. Det fanns vissa torra partier men mellan dem var det väldigt halt. Att trycka tidigt med benen när skidan är under en blir extra viktigt när det är halt. Trycker man sent så halkar man. 

Adams lopp:
Jag startade som fjärde man, efter Tobias Westman som är riktigt grym på rullskidskate. Starten var inne på löparbanan och jag tyckte det var ännu segare att skatea på den än det var att staka. När jag kom ut på asfalten kändes det som att jag redan var stum i benen. Jag kände att jag hade dålig balans och fick spänna mig för att försöka hålla tekniken. 

Uppför backen
Foto: Johan Andersson

På första varvet försökte jag mest att komma in i rätt fart och tempo. Som följd av att jag spände mig fick jag ont i smalbenen (typiskt problem när man inte är van vid skate). En bit in på första varvet under utförskörningen så släppte det som tur var. Vid varvning inne på banan hände samma sak igen. Riktigt stum i benen när asfalten började igen. I efterhand så ångrar jag att jag inte stakade inne på banan för att spara benen.

Andra varvet var nog det som gick bäst. Jag fick rygg på en åkare som kom om mig och kunde hålla honom en liten stund. Men sista varvet blev solokörning. Emil Folkesson susade om mig i backen och peppade mig att hänga på men jag hade inte en suck. I utförskörningen kom både Johannes och Axel och körde om mig. Flåsig och trötta ben summerar mitt sista varv ganska bra.

Lördagen såg jag som en lyckad tävling för mig och söndagen som en misslyckad. Toppar och dalar i formen nu! En rolig tävlingshelg annars. Kul att träffa klubbkamraterna och annat rullskidfolk!

Resultat finns här

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar