söndag 6 september 2015

Myrintervaller, tungt stakpass, skidgång på Gesunda och kräftskiva

Den här veckan har vi kört flera hårda benpass. I tisdags körde vi ett intervallpass på en av myrarna som man springer över på Bjarnerundan. Vi blev avsläppta nån kilometer från myren och värmde upp dit sen sprang vi en "stege"på myren. 1,2,3,2,1 minuter med halva vilan mellan varje. Dvs 30 s vila efter 1 min löpning, 1 minut efter 2 minuter löpning osv. Totalt blev själva intervallpasset 45 minuter långt. Grymt bra pass för uthålligheten i benen. Det är väldigt tungt att springa omkring på myren och lite svårt att hitta rätt intensitet för att orka hålla uppe pulsen utan att musklerna blir för trötta men man kommer in i det efter ett tag. 

Runt, runt, runt på myren

Löpning Siljansfors - Mångberg i måndags

I onsdags körde vi ett stakpass i A1 på tröga hjul (Fia på 3:or och Adam på 4:or). Vi blev avsläppta nära Skattungbyn och körde upp längs turistvägen mot Bergkarlås. Det regnade som tusan och var tungt att staka och det var frestande att använda benen men vi bet ihop. Minatti stod med bussen längs vägen så att de som ville kunde åka med honom tillbaka efter ca två timmars åkning. Adam bestämde i samråd med honom att köra en extra runda för att få ihop tre timmar och köra tillbaka till skolan själv. Fia hängde på lite halvt motvilligt. Extrarundan visade sig dock vara ganska mycket längre än vi hade tänkt och den var dessutom ganska kuperad. Stakandes på tröga hjul i spöregn gick det inte fort. Fia hade inte ätit så mycket frukost eftersom ursprungsplanen var ett något kortare pass. Efter 2,5 timmar började hon bli lite yr och åt en halv nödenergibar som vi alltid har i våra vätskebälte, då hade vi insett att det nog var närmare en timme kvar till Mora. Efter 3:40 rullade vi in på skolan och tog en Gundedusch för att hinna till lunchen. Sen gjorde vi inte så mycket mer den dagen...;-)

På torsdagen körde vi skidgångsintervaller uppför Gesunda. Det regnade mycket då också och vi gick bokstavligt talat upp motströms! Det gick bra uppför men var lite halt att ta sig ner mellan intervallerna. Men också ett grymt bra pass i jakten på uthålligare ben. 

Blött och smutsigt pass på Gesunda

I fredags hade vi vilo-/bakdag som avslutades med soffmys och film. Vi njuter faktiskt lite av att hösten är på intåg och man kan börja tända ljus på kvällarna. Igår sprang vi en morgonjogg innan frukost. Vi sprang en halvtimme söderut som vi brukar innan vi vände. Den här gången kom vi längre än vanligt med samma ansträngning som vi brukar ha. Bra känsla i kroppen just nu! Efter morgonjogg smakar frukosten alltid extra gott och vi satt ute på balkongen och njöt i solskenet. Sen slöade vi lite, förberedde inför kvällens kräftskiva med klassen, åt en sen lunch (Adams plättar) och körde ett kort styrkepass innan vi gick ner till klubbstugan. 

Baguettebak!

Fia körde frontböj på gymmet och Adam filmade för att stämma av tekniken:


"Klubbstugan" är en timrad stuga med sällskapsrum och bastu som ligger nere i "Minatti-land" vid Siljan. Där hade vi en trevlig kväll med mycket god mat och många skratt. Josefine var lekledare och hade planerat en lek som inkluderade ordförklaringar och charader. Det finns ju ett antal vinnarskallar i gänget så det var fullt ös och fokuserat tävlande. ;-) 

Innan spelet fick alla skriva ner fem valfria ord. Uppenbarligen är vissa av oss lite insnöade... ;-)


Träning, god mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar