måndag 31 augusti 2015

Inspark skidlinjen 2015

Den första veckan varje läsår har skidlinjen enligt tradition en inspark. Insparken består av två tuffare träningsdagar med övernattning någonstans mellan torsdagen och fredagen. Syftet med insparken är väl dels att vi ska lära känna varandra men det verkar också vara att testa lite hur mycket vi tål att träna innan vi väggar. ;-) Minatti låter alltid oss leva i ovisshet om exakt vad som kommer att ske under de två dagarna. Det enda som utlovas är mycket träning och tak över huvudet under natten!

Första passet på insparken var rullskidor. Vi bestämde oss för att bara staka och tog trögskidorna (3:or och 4:or) på första passet. Efter 18 km väntade bussen på oss som tog oss till nästa del som var terränglöpning. Förra året sprang vi en del av Högåsenrundan som går på fin stig/grusväg. I år blev vi släppta i Fulåberg och målet var att springa till Hökberg. Efter den först kollen på kartan under passet förstod vi att det skulle ta betydligt längre tid än vi hade väntat oss. Dessutom gick delar av slingan på Bjarnerundan...

Adam och Tim försöker lista ut
hur långt vi kommit
(Foto: Josefine Olsson)

Fia, Adam, Josefin och Tim
(Foto: Josefine Olsson)

Efter drygt två timmar ringde vi Minatti och berättade var vi var och kollade läget. Vi bestämde att han skulle plocka upp oss i Norra Garberg. (Vi hade ju både stavgång och rullskidor kvar under dagen som vi skulle orka med.) De sista 45 minuterna av löpning kom det utlovade regnet så när vi väl kom upp till Norra Garberg var vi ganska trötta, blöta och framförallt hungriga. Det var bara vi, Josefin och Tim som sprang just den här sträckan och vi blev skjutsade till Hökberg där de resten av klassen och maten väntande.

Trollskog!

Efter att ha ätit lunch i Hökberg var det egentligen skidgång som stod på schemat men Minatti tyckte att vi skulle ge oss på rullskidorna direkt och ta skidgången dagen därpå istället. Vi var inte sådär jättesugna på att ge oss ut på rullskidorna i spöregnet efter lunch men det fick gå. Vi blev genomblöta direkt och sen var det bara att bita ihop och köra på. De sega motluten innan Evertsberg blev extra sega när himlen öppnade sig helt. Shit vilket regn! Vi åkte bokstavligen motströms...Och även det här passet körde vi bara stakning. Riktigt tungt. Efter drygt 27 km nådde vi i alla fall vår slutdestination: samma stuga som förra året. I år hade Minatti åkt i förväg och tänt kaminen åt oss så att vi kunde börja torka våra kläder och få upp värmen direkt när vi kom dit vilket var väldigt uppskattat!

Josefin och Ulf var glada att komma fram!

Stugorna sedda från sjön

 Mycket blåbär (frukost) runt stugorna

Regnet fortsatte en stund efter att vi kommit fram så vi fick värma maten vi fått med oss från skolan på kaminen inne i stugan. Alla var rätt trötta på kvällen så det var ganska lugn stämning i stugan, strax innan klockan 10 var nog alla i säng.

Sjön på kvällen

Adam eldar i kaminen

Dagen därpå gick vi klockan halv sju, åt frukost och packade bussen. Den första sträckan som skulle avverkas var Vasaloppsleden från Evertsberg till Gopshus. (Knappt två mil.) 


Skönt att vakna till solsken på fredagsmorgonen!

Packning av bussen innan avfärd

Inledningsvis var benen ganska trötta men efter ett tag kom de igång och det kändes ganska bra. Vi sprang samma sträcka på insparken förra året och i år gick det både lättare och snabbare i A1-tempo.

Fia längs Vasaloppsleden

Efter löpningen bytte vi direkt om till rullskidor och stakade hem mot skolan. 

Totalt blev det drygt 9 timmars tränings på de två dagarna; 6h på torsdagen och 3h på fredag förmiddag. Det känns som en bra klass även i år. Alla verkar glada över att vara här och alla har en positiv inställning. Men frågan är om man kan vara något annat än glad på skidlinjen? ;-) 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar