onsdag 19 augusti 2015

A2-intervaller med Fredrik Byström

Igår körde vi ett träningspass under ledning av Fredrik Byström (från Lager 157 Ski Team). A2 stod på hans schema och det passade oss perfekt. I sommar har vi kört lite mer A2-träning än tidigare för att få upp fart och teknik men då mest i löpning. Ett snabbdistanspass på rullskidor kändes bra tajmat inför Alliansloppet i helgen. Fem intervaller á 20 minuter var planen. Fia bestämde sig i sista stund att hänga på. Eftersom Adam skulle köra på tvåor för ovanlighetens skull och tävlingshjul inte var något alternativ på den ganska kuperade sträckan körde hon på samma upplägg men i sitt eget tempo.

Klockan halv nio mötte vi upp Fredrik och Anders Solin i botten på Bergkarlås uppvärmda och klara. Fredrik och Anders körde treor. Anders tog täten direkt och stakade på bra uppför backen. Tur var det att jag (Adam) tog lättare hjul annars hade jag inte haft en chans att hänga med. Ganska starka killar...

De första tre intervallerna kändes bra. Jag låg runt 155 i puls och fick inte slita allt för hårt för att hänga med. Under den fjärde intervallen var vi på väg tillbaka från Åberga (nordöst om Orsa) där vi vänt och vi stakade uppför den långa sega backen på Turistvägen. Flåset kändes fortfarande okej men musklerna började bli trötta nu. På den sista intervallen tog Anders täten igen och när det brantade på i slutet av backen orkade jag inte följa dem längre.

Här pausade Fia när jag körde min sista intervall

Det blev ett riktigt bra pass; 2,5 timmar och 5 mil i strålade sommarväder. Det som är extra bra med A2-pass är att tekniken blir väldigt lik den man har i tävling; i alla fall på långlopp. Det var riktigt kul och inspirerande att få köra tillsammans med två så duktiga åkare och få lite insikt i hur sjukt starka och snabba de är!

Tur att vi laddade med mycket våfflor dagen innan!

Hemgjord hjortronsylt och våfflor
 - stört gott!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar