fredag 21 augusti 2015

Bjarnerundan i slow motion

Vissa dagar borde man kanske stannat i sängen! Istället lyckades vi tajma in "Bjarnerundan"; 3,3 mil i terräng/myr på en sådan dag.

Starten i Hemus

"Bjarnerundan" har fått sitt namn från skidåkaren Bjarne Andersson som var aktiv på 50-talet. Den startar i Hemus, börjar med en rejäl stigning första milen upp till Rostberg och går till ca. 60% på myr. Den senaste tiden har den enligt Minatti blivit ännu blötare.

Rostbergs fäbod

Blött!


Vi insåg tidigt att det inte skulle bli något tidsrekord på rundan och ställde in oss på en dagsutflykt i lågt A1-tempo. Vädret var riktigt fint tillskillnad för sist vi sprang rundan och vi kunde uppskatta omgivningarna och den fina naturen lite mer den här gången. 

Ett fint parti på stig mot slutet

Vi stannade på ett par ställen ute på myrarna när vi såg för mycket hjortron. Adam hade med en plastlåda i vätskeryggsäcken och vi fyllde den med bär under passet. Och så passade vi på att mumsa i oss blåbär när tillfälle gavs. (Vilket var ofta för Fia.)


Tiden gick ganska fort fram till punkten där vi sprang fel sist (efter ca 24 km). Efter det är ju "bara" 9 km kvar samt det blötaste paritet på banan. Det gick riktigt segt här, lite skavsår här och där hade man fått också. När man kom ut på asfalt med 5 kilometer kvar så tror man att myren är slut men den är med nästan hela vägen in till Hemus.

Det var inte sträckan som gjorde det jobbigt, det var tiden. 5 h 30 min A1 utan någon riktig energipåfyllnad och med endast frukost i magen gjorde att fettförbränningen fick jobba på ordentligt. Det var riktigt skönt att lägga sig på gräset när vi kom fram i mål i Hemus! (särskilt efter spurtuppgörelsen som Fia triggade igång...) På kvällen kolhydratfrossade vi med kyckling och klyftpotatis!

Snart bär det av till Trollhättan för världens största rullskidtävling: Alliansloppet!
Läs om förra året här

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar