fredag 11 september 2015

Lugna dagar i Mora

I onsdags hade vi vilodag medan resten av gänget i klassen körde distans på rullskidor. Efter några ganska tuffa uppstartsveckor i skolan tyckte Minatti vi skulle lägga vilodagen mitt i veckan för att hinna komma igång lite till helgens tävlingar. Vilodagar kan visserligen ge ny energi men man kan också få en lite seg känsla efteråt och ibland tar det några pass innan man kommer igång igen. Alltså bättre att vila tidigare i veckan än sista dagarna innan tävling. 

Det passade oss väldigt bra med vilodag. På förmiddagen tog vi det bara lugnt; Adam tittade på TV och Fia passade på att plugga lite på en distanskurs hon läser nu i höst. Det var jättefint väder så efter lunch köpte vi med oss lite fika och körde upp till Rostbergs fäbod. Sist vi sprang Bjarnerundan hade Fia spanat in några bra blåbärsställen och memorerat Rostbergs fäbod. Så vi plockade lite blåbär och oplanerat en hel del hallon innan vi satte oss i solen och fikade. 

Kanske är det de sista varma dagarna i Mora. Det har varit frost på nätterna senaste dagarna men klart och soligt på dagarna med skön höstluft. Fina höstdagar är så underbart, särskilt i kontrast till de regniga och blåsiga dagarna de senaste veckorna. 

Skogshallon

Fäbod-selfie

Powernap i solen

I torsdags skulle resten av gänget köra löpintervaller men vi hade i samråd med Minatti bestämt oss för att köra rullskidintervaller istället. Vi ville känna på tävlingsskidorna lite mer innan helgen och köra ett kort pass med lite högre fart. Det är ganska stor skillnad att köra på tävlingshjul och träningshjul och skillnaden blir ännu större nu när vi kört ganska mycket på tröga träningshjul. Tekniken blir annorlunda i så hög fart och det gäller att hitta träffen i stakningen. Vi började passet med att värma upp och filma lite teknik innan vi körde på lite snabbare. Först körde vi några treminuters intervaller och sen 15x15. (15 sekunder arbete, 15 sekunder vila, vanligtvis brukar vi köra 60 gånger, dvs 30 min men den här gången körde vi lite kortare). Vi hade båda svårt att få upp pulsen och fokuserade på att få till tekniken i hög fart. 

Fin höstdag!

På eftermiddagen hade vi första lektionen i ett nytt påhitt på skolan. Alla elever ska välja ett ämne på temat "Ett hållbart skapande liv" på torsdagseftermiddagen. Vi var lite skeptiska först men när vi såg att vi kunde välja yoga bestämde vi oss för att satsa på det. Vi är båda lite för orörliga och har börjat jobba med smidighets- och rörlighetsövningar på egen hand men tänkte att det kunde vara bra med schemalagd yoga för att få till den typen av träning regelbundet och med assistans. Första passet var en introduktion med ganska mycket prat om bakgrund, teknik och syfte och med mycket fokus på nedvarvning och meditation. Det var väldigt avkopplande och det ska bli spännande att se hur kursen utvecklar sig framöver! Känns väldigt lyxigt med 2,5 h schemalagd avkoppling varje vecka! :)

På kvällen fortsatte vi själva på tema avkoppling. Vi brukar försöka göra något speciellt tillsammans på våra "månadsdagar" och igår firade vi 1 år och 9 månader med en fika vid Orsasjön. Vi tog med oss fika och körde ut till Vattnäs, nordöst om Mora. Det är en liten by som ligger precis vid Orsasjön och vi hittade en brygga att sitta på. Sjön var spegelblank och det var så vackert att man inte vet var man ska ta vägen!


Vackra Dalarna!Sjöutsikt

Idag har vi haft "Arbeta med kroppen". Just idag innebar det att börja olja in scenen nere i "Minattiland". 


Tjärdoften ligger som en dimma

På eftermiddagen var vi ute en kort sväng på skateskidorna. Vi ska köra 15 km skate på söndag så vi var tvungna att se att tävlingsrullskidorna fortfarande fungerar i alla fall...;-)

Balansövning??

Starten går klockan 11:30 i Uppsala imorgon så vi får gå upp ganska tidigt. Snart läggdags alltså. Återkommer hur tävlingarna gick efter helgen! Spana in vårt instagramkonto om ni vill följa med under helgen: @fiaochadam

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar