tisdag 8 september 2015

Tröskelträning och kantareller

Idag har vi kört ett riktigt favoritpass: tröskelträning uppför backen till Orsa Grönklitt. Eftersom det är tävling till helgen (SM i rullskidor i Uppsala) nöjde sig Fia med att köra upp till Fryksås, dvs. knappt 9 km, medan Adam körde hela vägen upp till Toppstugan (ca. 14 km).

Sist stakade vi bara men den här gången körde vi både stakning, frånskjut och diagonal. Det var skönt och kul att avlasta lite med benåkning på de brantaste partierna.  Fia hade riktigt bra formkänsla medan Adam hade lite svårare att få upp pulsen idag. Minatti filmade längs vägen på ett par ställen när vi stakade och diagonalade och på teorin efter lunch tittade vi igenom filmerna tillsammans. Det är mycket lärorikt att se sig själv och andra och diskutera kring teknik!

Efter teorin hade vi styrketester; samma tester som vi gjorde tre gånger under förra året. (Bråsterk på mage och rygg, rygglyft med vikt och magövning på lutande bänk). Trots relativt lite styrketräning gick det bra för oss båda och vi är peppade att trappa upp styrketräningen ett snäpp nu i höst. 

Igår sprang vi "Högåsrundan". Den utgår från Hökberg och går uppför nästan 1 mil till Högåsen innan den vänder ner mot Gopshus och följer Vasaloppsspåret tillbaka till Hökberg. Totalt är den drygt 18 km. Löpningen har börjat kännas bättre för oss båda, även uppför, efter en sommar med mer kuperad löpning. Det är roligt att jämföra med hur det kändes på samma rundor för ett år sen. Man blir bättre på det man tränar helt enkelt. :) Tur är väl det...  

Bra med vätskeryggsäck när det dyker upp
sånna här godingar mitt i spåret!

En bild från i våras på toppen av Högåsen


På förmiddagen hade vi fri träning och passade på att rasta tävlingsskidorna för första gången på väldigt länge. De rullar snabbt och vi körde lite impulser för att känna på farten och överfartstekniken. Det kan vara lite svårare att hitta träffen i stakningen när det går fort. Men det är väldigt roligt med hög fart! :)

Tävlingsrullskidorna!
(Adam körde med skatepjäxor eftersom vi bara skulle staka
och det blir mer stabilt när det går så fort...)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar