tisdag 28 maj 2013

Box på Actic

Igår testade jag som sagt ett nytt pass på gymmet: "Box". Jag har tänkt testa det länge men det har inte blivit av. Igår hann jag inte hem från jobbet i tid till klubbträningen och kände dessutom att söndagens distanspass inte direkt gjorde att kroppen skrek efter mer distansträning. ;-) Jag blev riktigt nöjd när jag insåg att jag istället fick ett ypperligt tillfälle att testa på box.

Passbeskrivning enl. Actic:
Konditions- och styrketräning med olika slag- och sparktekniker i fartfyllt tempo. På detta pass arbetar vi parvis med handskar och mitsar.

För ett antal år sen, när jag bodde i Göteborg, boxades jag. Då tyckte jag själv att jag tränade rätt mycket när jag gick på mina två pass i veckan. Haha. Saker och ting förändras! När jag flyttade ner till Skåne igen kom boxandet av sig. Jag gjorde ett försök att återuppta det i Lund men kom aldrig igång riktigt igen. Ibland kan jag verkligen sakna det och fundera på vad som hade hänt om jag hade fortsatt boxas och varit lite mer träningsvillig. ;-) Fast sen brukar jag konstatera att jag är rätt nöjd om jag kan få behålla som många som möjligt av de stackars hjärnceller som jag förunnats. :)

Men box är en jäkligt bra kompomiss i alla fall. Förutom att man inte får pryla upp sin partner får man det göttaste från boxningen. ;-)

Passet inleddes med gemensam uppvärmning. Skuggboxning, fotarbete och "hopprep" (fast utan hopprep i den trånga salen.) Jag blev så glad av att skutta omkring och få göra en massa bekanta gamla övningar från förr.  :) Sen gick vi ihop två och två och körde ett antal olika parövningar. Shit vad kul det var! Och takterna satt i hyfsat tycker jag. 

I brist på andra bilder:
Filmposter från filmen "Million Dollar Baby"

Sen körde vi ett antal olika stationer med olika övningar. Raka sparkar, rundsparkar, högersparkar, vänstersparkar, uppercuts, raka slag, höga knän osv. 45 sekunder per station. Efter ett varv bytte vi så att mitshållaren fick gå varvet runt. Men mitshållarna fick jobba även under varvet. Förutom att man höll mitsen, vilket i sig inte är någon direkt vila, varvade vi även så att mitshållaren körde två olika övningar varannan triceps/biceps mellan övningarna. 

Jag öste på och gav järnet på övningarna. Det var en riktigt bra stämning på passet; en härlig mix av människor och alla verkade väldigt peppade och gjorde sitt bästa och vi hejade och tjoade på varandra. 

Jäklar vad svetten dröp! Jag såg ut som om jag hade tagit en dusch med kläderna på när jag efter lite slappande och snack efter passet lyckades ta mig ut ur salen. 

När jag kom hem insåg jag att mina knogar var blåa och att jag var lite allmänt mörbultad. :) Idag har träningsvärken i framförallt magen och smalbenen varit påtaglig. (Men det hindrade mig inte från att ryckas med och följa med Gustaf på ett cirkelpass på gymmet ikväll...;-))

Nu lite soffslapp och snart sovdags!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar