måndag 27 maj 2013

800 min träning förra veckan

Det har inte funnits så mycket tid över att blogga senaste tiden men jag ska försöka få till lite mer frekventa uppdateringar framöver. Om inte annat för att det blir så jobbigt att försöka uppdatera er på allt som händer mellan gångerna. ;-)

Förra veckan hade jag i alla fall ytterligare en bra träningsvecka. Tanken var att försöka få till lite mer mängd och jag lyckades samla ihop drygt 13 timmars träning.

Veckans skönaste pass var nog den 16 kilometer långa (för övrigt längdrekord sen mina skadeproblem!) mysjoggen på torsdagen. Jag skulle iväg på en jobbgrejj på kvällen i Malmö och planerade in ett eftermiddagspass löpning för att kompensera för det missade intervallpasset med Ekmans. Jag hade satt upp två mål med passet innan jag gav mig ut:

Mål 1: Springa 1,5 h.
Mål 2: Skita i alla prestationskrav och bara springa i bekvämt njuttempo.

Det var riktigt fint väder och jag sprang längs de lysande rapsfälten och njöt av omgivningarna och att inte pressa mig utan bara mysa omkring. (Passet hade dock ett lite otäckt moment när jag skulle försöka ta mig förbi två gigantiska svanar på en smal stig längs dammarna. Men tillslut kunde jag passera och springa vidare oskadd trots elaka blickar och fräsande.)

Det här löppasset var ett väldigt bra pass för motivationen och träningsglädjen om inte annat. Och det bästa av allt är att varken vaderna eller knäna strulade trots den längre distansen och trots att jag numer springer alla mina pass i mina Adidas Adios. Jag tänker mer på tekniken nu även när jag springer långsammare och det verkar funka. Ser väldigt mycket fram emot att få lite löpskolningshjälp av Gustaf framöver. Där finns mycket att hämta!

Tidigare i veckan hade jag hunnit med:

  • Ett distanspass på rullskidor med klubben. Treor bak. 4 mil och 2,5 h. 
  • Styrketräning med lite alternativa övningar som jag inte kört på länge. Bla. chins, pullups och dips.
  • SkiErg-intervaller med Gustaf istället för klubbpass på onsdagen. Tabata. Behöver jag säga mer? Har även börjat fokusera mer på teknik på SkiErgen och fick bra tips av Gustaf på saker som jag ska jobba på framöver, både på rullskidor och på SkiErg. Ska bli kul att se vad det kan ge!


Gomiddag ute i fredags för att fira Alex nya jobb
(Inte direkt nån skidåkarportion...;-))

En inte riktigt lika angenäm "blåsa i blåsa"


Och efter torsdagens löpning avslutades veckan med:

  • Ett myspass på rullskidor på fredagsförmiddagen. Det var så fint väder så jobbet fick vänta. Treor bak och låga A1 i snitt. Tänkte mycket på teknik under passet och körde och testade det Gustaf tipsat om. 32 km och 2 h.
  • Styrketräning på lördagsförmiddagen. Riktigt skönt att vara på gymmet i lugn och ro utan stress. Vi brukar ju annars vara där sent på kvällarna och gå hem när de stänger. Lite alternativa övningar även det här passet. Övade på frivändning under Gustafs övervakning. Gick väl sådär, men jag har hopp om framtiden. :) Tror att det kan bli en ny favvoövningar. Knäböj och ben överhuvudtaget kändes riktigt bra. 
  • Ett eftermiddagspass löpning. Hade egentligen tänkt springa ett kort och inte så snabbt  (och inte så meningsfullt ;-)) pass men gjorde ett försök på intervaller. Jag värmde upp tillsammans med Gustaf och Gösta och sprang sen i Botan där första halvan av varvet går uppför och effektivt gör att man får upp pulsen innan lättare löpningen utför tar vid. Jag fick upp pulsen lätt och passet kändes bättre än väntat trots benstyrkan på förmiddagen och träningen tidigare i veckan. 
  • På söndagen körde jag och Gustaf ett distanspass med Ljungbyhed som utgångspunkt. Vi har ju en favvorunda där uppe och den gav vi oss ut på även den här gången. Det regnade ordentligt i början men var varmt i luften och skönt och friskt. Rundan är ganska kuperad och jag bestämde mig för att köra på tvåor för att inte fresta på armbågar och axlar i onödan. Jag har ju kört en del pass med treor bak nu och planen är att växla mellan trögare och lättare åkning under säsongen.  Jag förlängde lite på slutet för att få ihop tre timmars träning. Distansen landade på 47 km. Minus A1 i snitt. Galet hungrig och trött efter passet! Perfekt uppladdning för Mors dags firande på restaurang! :)

Älskade Skåne


Hardebergabanan när den är som bäst

Idag har jag roat mig med att testa ett nytt pass på gymmet.
Men mer om det imorgon!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar