onsdag 1 maj 2013

1:a maj-intervaller

Första maj firades idag på bästa sätt med ett intervallpass med klubben. Det var precis som vilken onsdag som helst med andra ord. ;-) Fram till kvällens träningspass hade jag och Gustaf inte gjort  många knop. Trots att det inte var något vilt valborgsfirande utan häng på stan följt av mys hemma hos oss var vi lite slitna och satsade på att vila upp oss inför klubbpasset. :)

Vi åt en maffig räkmacka på Grand igår....

...medan studenterna passade på att skräpa
ner i stadsparken..;-)


Passet inleddes lugnt och fint ut till Hardebergabacken och sen körde vi gemensam stakstyrka och teknik. Stakövningarna var sjukt jobbiga och jag kände mig fortfarande trött i musklerna sen stakdistanspasset i måndags. Vi körde tex. "smirrestakning" (tricepsstakning med fixerade armbågar), stakning med raka armar (tar som tusan på lats) och "smålänningen" (typ som smirrestakning men man får svänga med och använda överkroppen). Det var länge sen jag körde de här övningarna och det var riktigt jobbigt för musklerna. 

Efter den lilla uppvärmningen körde vi backintervaller. Vi körde 6 st som var ca 600 m långa. Diagonalåkning till första krönet, sen stakning en kort bit genom svängen och sen frånskjut upp till andra krönet. Jag tappar som vanligt alldeles för mycket på diagonalpartiet men det går åt rätt håll. Stakningen kändes bra och jag kunde trycka på ganska bra i frånskjutet också. Första intervallen gick i efterhand lite för snabbt om man tittar på tiderna. Nästsista fick jag ett avbrott när Gustaf trillade precis framför mig. Sista var jag väldigt trött, fumlade i diagonalåkningen och fuskade och gick över till stakning tidigare. Jobbigt men riktigt bra pass. Jag var nöjd med att jag hade tvåor idag men det börjar snart bli dags att trappa upp och köra med treor bak. Tvåorna är totalt nedslitna nu och förenklar inte direkt diagonalåkningen. Dags för nya. 


I måndags körde vi ett distanspass med klubben i blåsten. Det var riktigt skönt och kul att köra på klassiska skidor igen och jag gick in för att staka hela passet. Det var blåsigt värre men solen tittade fram och vi slapp i alla fall regn. 

Drickapaus längs Sjöstorpsrundan

Jag låg på låga A1 i snitt på den ganska kuperade rundan. På slutet körde några av oss en liten extrasväng runt Räften och efter att ha stakat uppför "vildsvinsbacken" i motvind var både jag och Gustaf riktigt möra i kroppen. Det var frestande att använda benen men kändes väldigt bra att jag hängde i och stakade när jag väl kom upp. Sen tog vi oss hem längs Hardebergabanan i slow motion i motvinden. Det var längesen jag var så trött och slut på energi i slutet av ett distanspass. Söndagens skejtande och för lite mat innan passet i kombination med bara stakning och blåst gjorde susen. ;-) Passet landade på 36 km och nästan 2,5 h. 

Hög tid att sova! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar