lördag 4 maj 2013

5 mil på rullskidorna idag

Igår fick jag ett meddelande på funbeat från Jimmy Friestad (skåning i exil, medlem i IK Stern och son till vår kära klubbkamrat Egil). Jimmy skulle ner till Skåne över helgen och undrade om jag och Gustaf skulle ut på nått distanspass i helgen som han kunde hänga på.

Gustaf är och roar sig kungligt i Åre över helgen (på ett skidkonvent som tränarrepresentant för klubben) så jag såg chansen till att få lite sällskap på rullorna! Lasse i klubben hängde också på och strax efter halv tio rullade vi ut från parkeringen vid Vipeholm där vi mötte upp Jimmy.

Jag hade sett ut en fin runda som vi inte kört på länge och som vi aldrig hinner med på vanliga distanspass på vardagarna; "Slottsrundan". Den går på landsvägar via Gårdstånga, Ellinge, Flyinge och Södra Sandby och man passerar flera fina slott och gårdar på vägen. Därav namnet.

Den är lite småkuperad men stakbar, vilket Jimmy demonstrerade på bästa sätt idag.

Inklusive den korta svängen upp till och hem från mötesplatsen blev rundan ganska exakt 5 mil. Ett riktigt bra dagsverke med andra ord! (Fast på vägen från Vipan mötte vi ett gäng löpare som skulle springa "Lejonbragden" idag. 10 mil löpning. Galet långt. Då känner man sig ju lat efter ett ynka 5 mils pass på rullorna...;-))

På vägen ut var det alldeles perfekt väder. Soligt och med vinden i ryggen var det inte så jobbigt att vara rullskidåkare. På vägen tillbaka var det, precis som jag konstaterat när jag kollade väderprognos och bansträckning, motvind och en jobbig raksträcka. Men vi gnetade på. Efter att ha stannat och fyllt på med lite energi och med vetskap om att det var lättare åkning som väntade framöver kändes det bättre igen.

Slottsrundan

Rullskidpropaganda
Nylagd asfalt, solsken och blå himmel

Vi körde i "prattempo", lugnt och fint och jag låg på A1 i snitt i puls. Långt lugnare än de beryktade "gubbdistanspassen" i IK Stern med andra ord....;-)

Men trött blir man ju som bekant även om man tränar lugnt. Efter drygt tre timmars träning åkte jag hem och tryckte i mig lite "bugafylla" (som Gustaf brukar benämna snabblagade rätter som man äter för att man behöver energi snarare än för att få en kulinarisk upplevelse. ;-)) Korv och pasta fick duga.

Sen gick jag ut en lång promenad med Gösta som varit inne hela förmidagen. Tillbaka i lägenheten däckade vi båda på soffan och sov en dryg timme innan jag insåg att jag skulle behöva proviantera för att överleva kvällen.

Nu har jag i alla fall lagat mat, ätit och druckit en sedvanlig recoverydryck och hunnit bli lite lagom slö igen.

Men jag ska försöka slita mig från soffan nu och gå ut en sväng med Gösta.

Och innan jag somnar ska jag fundera på vad jag ska ge mig ut på för äventyr i morgon....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar