måndag 20 maj 2013

Äntligen måndag!

Eller? Veckorna svischar förbi och snart är även den här måndagen förbi.

Vår i Botan

Förra veckan var en helt ok träningsvecka med en bra fördelning av pass:

  • En stycken morgonjogg
  • Ett distanspass på rullskidor
  • Ett styrkepass
  • Ett intervallpass på rullskidor
  • Löpintervaller (som med sina 15 km inkl. uppvärmning och nedjogg även blev det längsta passet jag sprungit på länge...)
  • Och avslutningsvis ett distanspass löpning på lördagsförmiddagen innan helgens höjdpunkt (tillika döden för all potentiell söndagsträning...): Sophie och Mikaels inflyttningsfest. Söndagen toppades med födelsedagsmiddag hemma hos min syster. 

Premiärgrill!

En härlig mix av olika träningsformer (och sånna därade sociala aktiviteter som normala människor roar sig med...) Framförallt är det sjukt gött att vara igång med löpningen igen även om lördagens löppass var ett riktigt mardrömspass där jag stapplade fram i värmen på tunga ben och tyckte synd om mig själv. Jag gav tidigt upp alla ambitioner om att få till nått vettigt pass och tog till och med en micropaus i ryggläge på en maskrosäng innan jag kände mig redo att springa de sista 8 kilometerna hem. ;-) Men det är redan glömt och förlåtet. Jag är bara så himla glad att jag kan springa.

Idag var det dags att straffas för helgens dekadens med ett distanspass med klubben med treor bak. Dagens lunch var inte den bästa uppladdningen (men galet god!) och det blev tajt som tusan att hinna från jobbet till träningen så jag hann inte äta lika mycket som jag brukar innan passet. Men en tallrik gröt slank ner i alla fall.

Lunch från Rå Epok i Lund

Vi körde en av mina favoritrundor: en ganska kuperad runda i fina omgivningar runt Torna Hällestad. Det är lite lurigare att hålla nere pulsen med tröga hjul och man får vara disciplinerad för att inte trycka på och jaga efter pigga klubbkamrater på tvåor. Men det funkar bra att köra efter pulsklockan och jag var inställd på att mala på i mitt eget tempo. Efter det första blåsiga partiet lugnade det ner sig lite och jag kände mig piggare när jag kommit igång och kunde hänga med helt ok med pulsen under kontroll.

Jag förlängde min vana trogen en liten sväng på vägen hem för att få ihop jämna och fina siffror på passet: 4 mil och 2,5 timmar.

En bra start på veckan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar