fredag 12 april 2013

Och så var det helg igen...

Jaha, så var det helg igen efter en jobbvecka som gått lika fort som vanligt.

Vi firade in helgen på bästa sätt med ett intervallpass på gymmet. Gustaf hade klurat på ett nytt pass som vi skulle testa som var en variant av de gamla vanliga "4x4". Vi körde två fyraminutare extra, dvs totalt 6 intervaller, fast varannan på SkiErg och varannan på cykel. 2 min vila mellan varje intervall. Jag är totalt ovan vid cykling och fick mjölksyra direkt trots lågt motstånd och fick inte upp pulsen som jag ville på den första men sen gick det bättre och bättre. Den sista stod jag upp en liten stund i början och sen var det bara att sätta sig ner och hålla pulsen stabil resten av tiden. Det var ett intressant pass där jag var totalt stum i armar och ben omvartannat. Benen var som betongklumpar och jag stapplade fram mellan cykeln och SkiErgen. :) Det kändes dock lättare mentalt än vanliga 4x4 även om vi körde två extra och fick mer tid i A3-zon. 

Dagens konstverk
- cykelintervallerna blev finast ;-)

Igår jobbade vi båda sent och åt middag innan vi stack upp till gymmet för att köra ett styrkepass. Det var tråkigt väder med snålblåst och regn. Riktigt ruggigt. Jag är förbannat trött på allt skitväder och längtar efter våren. När vi hade ätit kvällsmat landade vi i soffan och det var inte helt lätt att motivera sig till att ta sig ur den. Vi bestämde oss för att köra upp till gymmet för att slippa gå i rusket och lyckades komma loss till slut i alla fall. 

Väl där blev det otippat det bästa gympasset på länge. Jag hade dock lite ont i höger armbåge och axel efter onsdagens skejtpass. Det lutar åt att det är dips och skejt som har varit de största källorna till mina problem med armbåge/axel förra året. I vinter har jag varken skejtat eller kört dips och klarat mig alldeles utmärkt utan några problem fram till nu. Hmm. 

Men jag körde igenom alla överkroppsövningar inklusive mina rehabövningar för axlar/armbågar och det kändes helt ok. Benövningarna däremot gick bättre än någonsin. Jag höjde på alla övningar och det kändes ändå lätt och kontrollerat. Så jäkla go känsla och jag känner mig reda att börja köra maxstyrka för benen också nu. Jag har trappat upp långsamt i knäböjen men nu är jag sjukt sugen på att börja lasta på. :) För övrigt tror jag att ett mål för våren ska vara att lära mig fler övningar med fria vikter. Framförallt är jag nyfiken på att lära mig frivändning. Det har jag velat lära mig länge men inte kommit loss men om jag outar det här kanske det kan bli ändring på det. :)


Bild från www.muscles.se

Imorgon ska vi ut på stan med Viktor och Andrea. Gustaf och Viktor ska prova frackar inför Viktor och Andreas bröllop i sommar och sen ska vi hänga på stan och käka lunch och fika och bara ha det allmänt gött. 

Kanske blir en morgonjogg innan om vi orkar och hinner...
Fast sovmorgon låter inte helt fel det heller. 

To be continued....;-)

2 kommentarer :

  1. Hej Fia, hur gör du när du kör tunga vikter på frivändning och ska köra ex 4x4 reps, släpper du ner den till marken mellan varje rep eller släpper du bara ner skivstången mellan seten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte lärt mig frivändning överhuvudtaget än och har ingen koll på hur det är bäst att göra tyvärr.

      Radera