tisdag 16 april 2013

Maxpuls på kvällens löpintervaller

Efter jobbet idag stack jag och Gustaf ut en sväng för att springa. Jag slängde i mig lite yoghurt och två mackor och hoppades att det skulle funka att springa ändå. 

Först joggade vi en liten runda med Gösta och sen sprang vi bort till Stadsparken för att springa intervaller. Vi sprang 5 varv i parken. Varje varv är ca. 900 m långt. Jag hade mina Kinvara på mig på uppvärmningen men ångrade mig och bytte till Adiosen när vi var hemma och lämnade Gösta. Det är så himla kul att springa med Adidas-skorna. :)

Med Gustaf framför mig hade jag världens sjå att kontrollera mig och inte ryckas med. Kanske var det därför jag hade högre puls än jag någonsin haft på ett sånt här pass. Efter en halv minuts löpning var jag uppe i A3-puls, efter en minut A3+ och sen var det bara att sikta in sig på att överleva. ;-) Varje intervall tog ca. 3,5 minut för mig. Det som är bra med det här varvet är att det börjar med ett svagt motlut så man snabbt får upp pulsen och avslutas svagt utför så man kan hänga i hela vägen även om man är väldigt trött. 

Trots en lite väl hård start kunde jag ändå hålla ett hyfsat jämnt tempo på alla intervallerna. Jag tror och hoppas att styrketräningen för benen som jag kört hela hösten och vintern kommer göra susen för löpningen framöver. Trots att jag väger mer än jag någonsin gjort känner jag mig lätt och stark när jag springer. (Jag ska dock försöka slimma till mig lite i vår för löpningens skull. Och till beach 2013. ;-))

Sista intervallen lät jag bli att hålla igen på slutet och satsade ända in i mål (= över linjen som Gustaf ritat upp i gruset). Vilket resulterade i att jag tangerade min högst uppmätta puls någonsin. Sista hundra meterna var kräket inte långt borta men jag kom i mål utan någon kräkincident. 

Jag var dock väldigt, väldigt trött och vi joggade hemåt i slow-motion. 

Och här är jag nu. Fortfarande väldigt, väldigt trött. Helt slut faktiskt. 
Men sjukt nöjd med dagens pass. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar