måndag 15 april 2013

Det går bra nu

Det är flera pass som varit "det bästa/jobbigaste/roligare på länge" nu men jag måste få lägga ytterligare två pass till superlativssamlingen:

Det varmaste passet på länge
Kvällens distanspass med klubben var det varmaste på länge. Äntligen har vårvädret hittat till Skåne! Ikväll var det typ 17 grader varmt och en helt fantastisk måndagkväll. Vi körde en sväng om metropolen Staffanstorp och sen valde flera av oss att förlänga rundan med en extra sväng på slutet eftersom det var så himla gött att vara ute och rulla. Passet blev totalt 4 mil och vi var ute lite drygt 2,5 h. Jag körde på klassiska tvåor och snittade låga A1. Kändes riktigt skönt med ett lugnt, långt pass idag. Blev riktigt hungrig på slutet. (Drack bara vatten under passet som vanligt.)

Från dagens Gösta-promenad i Botaniska

Det mest inspirerande passet på länge
I söndags körde jag, Gustaf, Rickard och Adam från klubben ett teknikpass på skate. Håkan ville hellre vara hemma och kräkas men vi andra mötte upp 9.00 på Vipeholm. Det var disigt på morgonen när vi gick upp men sen klarnade det och blev en himla fin dag. Perfekt för att leka omkring och köra balans- och teknikövningar och för att kunna filma och analysera teknik. Efter nästan två timmars teknikträning kunde vi inte låta bli att köra en runda i det fina vädret. Det blev ett bra dagsverke med nästan 3,5 timmars träning.

Teknikträning på parkeringen på Vipan

Jag upptäckte precis innan vi skulle sätta igång att mina träningshjul på skateskidorna var väldigt slitna och höll på att trilla sönder så jag valde att köra på Gustafs tävlingsskidor istället. Rätt val. Bra träning inför ev. tävlingar framöver och så fick jag ett lugnt och skönt distanspass där jag lätt som en plätt kunde hänga med istället för att behöva jaga efter de andra. :) Jag siktade in mig på att förbättra tekniken i treans växel och fick bra tekniktips av de andra. Jag ska jobba på att få med mig överkroppen bättre och glida ut mer i varje bentag. Det var ett väldigt inspirerande och roligt pass och jag blev taggad att lära mig mer och bli bättre. Hoppas vi kan klämma in fler teknikpass framöver.

Ingen löpning i lördags
För att följa upp fredagens blogginlägg och dela med mig av lite bakslag också så blev det förresten inget löppass i lördags morse. ;-) Däremot en rejäl sovmorgon följt av klädprovning på stan och finfin lunch på Klostergatans Vin och Delikatess tillsammans med Viktor och Andrea. Jag och Gustaf åt fisksoppa. Och festade till det med ett glas vitt. Till lunch. Semesterkänsla på det! :)

Fisksoppa och vitt vin

Sen lullade vi vidare och köpte med oss godaste kardemummabullarna från St. Jakobs stenugnsbageri och fikade på hemma hos oss. Missa dem inte om ni är i krokarna! 

To die for.

En riktigt skön lördag alltså utan tillstymmelse till träning. Det kommer inte bli så många sådana framöver så jag suger ett tag på den karamellen. :)

Nu är det hög tid att sova. 

"Hejdå bloggen, vi ses i morr'n"

2 kommentarer :

 1. Låter som ritkigt fantastiska pass! Nu känns det ännu mer att jag inte hunnit ut på mina rullskidor än. Men var ute och cykla förra veckan så nu skall det nog vara tillräckligt bart för att köra ett premiärpass den här veckan! :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vi "sprang på" varandra på stan idag. Sekunden efter att du hade gått iväg mindes jag att jag hade varit inne på ngn lundatjejs blogg vars fralla heter Gösta, lite googling och så hittade jag dig igen!

  Kul att se din fina vovve!
  /Suzan, Franks (och Tiffins) matte.

  SvaraRadera