tisdag 9 april 2013

En bra start på veckan

Träningsveckan började på bästa sätt; med ett distanspass på rullskidor med klubben i solsken och stilla väder. Life is good! :) Jag förstår verkligen inte dem som tycker att rullskidor är tråkigt och bara ett nödvändigt ont...


Fint väder och fina rullskidåkare

Markus kom inte med på den andra
bilden så han fick en egen..

Idag körde vi en trevlig runda runt Torna Hällestad. Inklusive sträckan till och från samlingsplatsen landade passet på nästan 35 km och lite drygt 2 timmar. Som vanligt var det är jäkla tempo från start. Trots att flera körde på 3:or snittade vi över 20 km/h flera kilometer där i början. I efterhand visade det sig att det blivit något missförstånd där Kristian trodde att bakomvarande tyckte att han skulle köra fortare. ?! ;-) En ny kille var med idag och fick minst sagt en chockstart när vi drog iväg. Jag höll honom sällskap ett tag men sen vek han av tillsammans med Attila för att köra en kortare runda efter 1 mils maxning. Hoppas han vågar sig tillbaka.

Efter första drickapausen fick jag ta täten och agera farthållare. Det var inte så lätt men jag siktade in mig på att försöka hålla A1-puls och tänka bort det lilla tåget jag hade efter mig. Det kändes riktigt bra och kul idag och det var skönt att kunna styra över hastigheten och ansträngningsnivån.

Gustaf, Adam och Oskar körde skate idag. Oskar hade fått sina nya Elpex-skateskidor och verkade rätt nöjd med tillvaron. Han var inte helt otippat en talang på skate. Jäklar. Jag måste ta tag i skejten på allvar nu om jag inte ska få storstryk av pojkslynglarna! ;-)

Jag var faktiskt ute en sväng på skateskidorna med Gustaf i lördags. Det gjorde ont som tusan i fötter och smalben första halvtimmen innan det släppte lite och jag kunde börja åka någorlunda avslappnat. Men sen blev jag ju trött istället. ;-)

Förra veckan var förövrigt min bästa träningsvecka sen Vasaloppet och det känns gött att jag börjar vara igång igen.

Så här såg förra veckans träning ut: 
Mån: Distanspass rullskidor 35,7 km - 2h 6min
Tis: Vila
Ons: Teknik + intervallpass rullskidor 5 x ca 4 min 19,6 km - 1 h 40 min
Tors: Morgonjogg med Gösta 3 km / 23 min
Fre: En längre morgonjogg efter Göstajogg innan frukost - 2,6 km / 20 min + 10 km / 56 min em: Styrketräning 55 min (+ löpning dit och hem)
Lördag: Rullskidor skate - 28 km / 2 h
Söndag: Styrketräning 45 min

Totalt 9,5 h

Inte så mycket att skryta med men en bra start på träningsvåren. :)
(Med tanke på mitt mål att hålla mig skadefri den här säsongen var det nog alldeles utmärkt...)

Nu är det en ny vecka och nya tag!

2 kommentarer :

  1. Åh, vad inspirerande med all rullskidåkning. Jag hoppas kunna ta fram mina den här eller nästa vecka också. Beroende på hur snön tänkt ligga..:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! :) Möjligheten till tidig rullskidpremiär är en av få fördelar med att bo i Skåne. ;-)

      Radera