onsdag 19 december 2012

Tillbaka på asfalt - kräkintervaller

Snön smälte ju bort lagom till vi kom hem från Långberget. Väldigt trist och onödigt och julstämningen är obefintlig. Hjulstämningen däremot är på topp! ;-)

Idag var det rullskidträning med klubben och intervaller som alltid på onsdagar. Det kändes först ganska trist att behöva ge sig ut på rullskidorna men när vi väl började köra upp till mötesplatsen var det riktigt roligt att stå på skidor med hjul igen.

All snö har inte smält bort...
(Kanske dags att tvätta skidorna förresten?) 

Dagens pass inleddes med uppvärmning och teknik. Gustaf hade klurat ut några nya övningar för att få in diagonal- och frånskjutstekniken bättre och de funkade väldigt bra. Det är väldigt kul att se vilka framsteg alla gör med hjälp av den här typen av övningar.

Efter att ha nött teknik och balans satte vi igång med själva intervallerna. Vi körde uppför en kort backe (drygt 200 m). Först diagonalåkning, sen frånskjut och sist stakning. Aktiv vila på vägen ner och sen direkt upp igen. Två av varje teknik, dvs. totalt 6 ggr uppför backen innan lite längre vila. (Ca. 2 min) Fyra serier. I efterhand fick vi höra att en ny kille som var med för första gången kräktes efter andra serien och både jag och Gustaf mådde lite lätt illa efter tredje. Ett riktigt härligt pass med andra ord! ;-)

Det roliga med de här intervallerna är att man inte riktigt hinner uppfatta hur trött man är förrän det är för sent och man är uppe. =) Sen flåsar man (i alla fall jag) som tusan och försöker komma ner i varv lagom till det är dags igen. Snittpulsen under vilan är nästan lika hög som själva intervallen.

Jag hade en bra känsla i kroppen under passet. Diagonalåkningen gick bättre än någonsin och jag lyckades hålla i tekniken bättre än vanligt även när jag var trött. För första gången kunde jag fokusera mer på att trycka på än att hålla balansen och kunde slappna av mer än jag brukar. Fan vad skönt med lite framsteg! Frånskjutet gick också bättre än vanligt. Gårdagens cirkelträning har gett mig träningsvärk i hela överkroppen och stakningen var det som kändes sämst idag men det kan jag stå ut med...=)

Mer kräkintervaller till folket! ;-)

2 kommentarer :

  1. Testade tabatintervaller på skierg för första gången idag, det var nog lite samma känsla där...spyfärdig efter halva sen bara att bita ihop och tänka positiva tankar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tabataintervaller är förrädiska! Låter som ett gött pass i alla fall. =)

      Radera