torsdag 13 december 2012

Läger i Långberget

Igår natt vid halv ett-tiden kom vi fram till Långbergets Sporthotell och lastade in våra prylar.

I morse klockan 8.00 åt vi frukost och efter lite skidmek gav vi oss ut i spåret. Sporthotellet ligger på ett litet "berg" och efter nedfärd på serpentinvägarna anslöt vi till spåren och gav oss iväg för att reka omgivningarna. Det var lite mer öppet än sist vi var här. Fina spår och träd med rimfrost. Men mindre snö än vi har hemma i Skåne! Som tur var stämde inte väderprognosen för dagen och de utlovade 20 minusgraderna. (Hemma i Skåne var det däremot så kallt efter rapport från mamma. Här i Långberget var det nog typ -14 som kallast och blev varmare. Fast jag hade kläder på mig så jag hade klarat -20 utan problem. =) Blev lite varmt men så länge man håller igång spelar det mindre roll.

Första passet gick mest ut på att få igång kroppen lite och kolla runt hur allt såg ut. Efter att ha kört en liten sväng stannade vi till och körde teknikövningar i ett motlut. Fästet var kasst i början men efter att ha kladdat på lite lila Skigo gick det mycket bättre. (Gustaf konstaterade nu i efterhand efter att ha inspekterat skidorna att grunden måste göras om. Fästet fäste inte så att säga. Han pysslar med det nu och låter mig blogga. Den snällaste ofrivilliga vallaren jag vet.)

Snöiga granar


Vandrarhemmet

Jag, Gustaf och Bengt
Bild stulen från Håkan

Planen för helgen är: Öva på det som jag är dåligt på. Alltså: Jag ska nöta diagonalåkning tills jag storknar! Det började bra idag med en känsla av att det har gått väldigt mycket framåt sen förra året. Balansen är bättre. Tekniken är bättre. Och jag har fått några aha-upplevelser när det gäller känslan i åkningen. Jag övar på att komma över ordentligt och glida ut i varje tag. Att komma fram och upp med kroppen. Att glida ut överdrivet. Att trycka ifrån mer distinkt i bentaget och ändå vara avslappnad.

Mycket att tänka på med andra ord!
Men hittills känns det inte sådär oöverkomligt som det gjort tidigare utan som en rolig utmaning och något jag verkligen vill få till.

Nu på eftermiddagen körde Håkan och Bengt skate och jag och Gustaf fortsatte åka klassiskt. Andra passet kändes bättre och mer avslappnat och det var riktigt mysigt att åka i elljusspåret. =) Vi åkte var för sig den här gången för att kunna åka efter egen förmåga och nöta teknik i lugn och ro.

Gösta är på pensionat men är med oss på lägret i
form av pepparkakor!


Mysåkning i elljusspåret

Blev totalt 3,5 h och 38 km idag. Lite lagom mosig och hungrig nu.

Nu har resten av klubben kommit upp med bussen och det är snart kvällsmat.
Jag ska ta och vara lite social och gå och kolla vad som händer istället för att sitta här och nörda.

Hoppas hinna återkomma med fler rapporter under helgen.
Telia funkar fint men det är inte direkt den snabbaste uppkopplingen här så det kräver lite tålamod.

1 kommentar :

  1. Jms) dj sj: sj. Sjm sfb)xj gin since nn
    Bjskcbmkxn. B nj jn sks xjk chmk xh kxj j. J gnk hnks) c8 dk xh8 omsx’ bhkksn)kmxbj#jx h

    SvaraRadera