torsdag 27 december 2012

Julen så här långt

Det råkade bli en oplanerad men välbehövlig bloggpaus under julen och jag har lite dåligt samvete för att jag inte önskat er en god jul....

Hoppas i alla fall att ni haft en riktigt skön jul så här långt och njutit av god mat, träning och annat som hör julen till! ;-)

Jag har haft en lite annorlunda jul träningsmässigt. Lite strul med både det ena och det andra har gjort att jag inte kunnat träna riktigt som jag velat. Så här har min julträning sett ut så här långt:

22/12
Sista passet på Actic innan avfärd från Lund till våra föräldrar. 
Vi körde ett lite nedbantat styrkepass. Jag hade ont i höger axel och funderade på orsaken. Kunde det ha med lägret att göra? Veckans cirkelträning? Intressant att mina problem förra året började just under lägret i Långberget. Har mina aningar om att all diagonalåkning tar mer på axlarna än jag trott. (Särskilt när man får tjuvsläpp och "räddar upp" genom att hänga på stavarna.) Eller är det nått med att all träning gör musklerna stela och korta och att jag kanske borde ha stretchat någon gång under lägret? ;-)

23/12
Löpning 60 min hemma hos mina föräldrar. Fina rundan i skogen. Det var ruggigt väder och det blåste som tusan men jag ville se hur knäet kändes och stack ut en sväng. Det gjorde ont från början men efter ett par kilometer stannade jag och stretchade ut framsida lår. Då släppte det helt!! Sen blev jag övermodig och sprang vidare. Lagom till jag vände hemåt kom det tillbaka och jag fick gå/jogga hem.

Eftermiddagpass på gymmet i Simhallen i Klippan. 70 spänn för engångsträning i en sal som är lika stor som foajen på Actic i Lund. ;-) Fast jag hade ändå siktat in mig på att köra intervaller på crosstrainer så det spelade mindre roll. Jag inledde dock passet med att få en instruktion i frivändning av Gustafs bror Anders. Jag var tyvärr ingen naturbegåvning så jag får öva vidare framöver. Sen satte jag igång med intervallerna. Det var lite ovant med annan typ av maskin men efter en lite längre uppvärmning körde jag igång med 4x4. Jag fick upp pulsen oväntat fort, antagligen eftersom veckan varit lite väl lugn träningsmässigt. Framförallt har vi kört för lite högintensiv träning det senaste så det var riktigt skönt med ett bra intervallpass. Efteråt tog vi ett dopp i varma bassängen på badet. Den var 40 grader varm och riktigt mysigt att krypa ner. Sen bastade vi i ångbastun som luktade WC-anka, eller var det kanske Ajax allrengöring citrus? Jag föredrar mintvarianten som de haft tidigare även om jag tycker att nån juldoft kunde varit på sin plats. Kanel och äpple kanske? Glögg? =) Hade börjat snöa och blåsa rejält lagom till vi åkte hemåt. 

24/12
Julafton blev inte ens hjulafton. All snö hade slaskat bort under natten och det var blött och räligt. Fast solen sken i alla fall när jag stack iväg ut med mammas gåstavar i högsta hugg. Jag ville inte fresta på knäet med ytterligare ett löppass men kunde bara inte sitta inne på julafton. Hade ju längtat efter juljoggen hela veckan...=( Substitutet blev alltså julstavgång och det var inte så illa det heller. Det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig innan lunchen och jag gjorde vad jag kunde för att få upp pulsen. Snittade 62% så det blev ett 45 min kort A1-pass. Kort OCH lätt alltså. Inte det mest givande man kan sysselsätta sig med men det fick duga. Blev i alla fall lite styrketräning av det också när jag gick in för att gå vissa sträckor där jag tog i överdrivet mycket med armarna. 

Väl hemma körde jag ett eget litet styrkepass med inspiration från core/MRL-passet som jag var på i förra veckan. Riktigt kul att ha fått lite nya idéer på övningar. Jag körde bland annat några olika varianterna av plankan och situps, rygglyft, armhävningar, dips och några olika enbensövningar. Fick till ett effektivt och riktigt roligt styrkepass på 25 minuter. 


Sen var det bara att duscha, sätta på sig finkläderna och ladda inför jullunchen! Min pappa är dansk och vår familj har anammat den alldeles ypperliga danska traditionen att äta fågel på julafton. Till jullunch äter vi alltså fågel (anka, gås eller som i år gödkyckling) med alla obligatoriska tillbehör; potatis, brunsås, rödkål, brysselkål för att nämna de viktigaste. 

Lunchen följs av julfika, julgodis, Kalle och julklappsutdelning. Bästa nördklappen var ett par lila Icebug Anima. Nu kan slasket få frysa på hur mycket det vill. =)


Ta det isigt! och fina bugs-dubbar

Efter julklappsutdelningen åkte jag och Gustaf som vanligt vidare till Gustafs släktingar (som bor en kvart från mina föräldrar). Först julbord, sen julfika (igen) och julgodis (igen) och så obligatorisk TP-turnering.

25/12 
Total slappedag. Vila! Mer mat!

26/12
Kompensation för slappa dagar: Drygt tre timmar och nästan 46 km rullskidåkning på favvorundan hemma hos Gustafs föräldrar. Helt ok väder och en fin kuperad runda i skogen. Limekola med i vätskebältet som nödbränsle... ;-)

Passet följdes av traditionsenlig annandagsmiddag hos Gustafs föräldrar. 
Lutar alltså åt att vi måste sticka ut på en tretimmarsrunda idag också. ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar