tisdag 11 december 2012

Bonusmil på snö

Att kunna åka skidor på snö på hemmaplan är inget vi skånska skidåkare räknar med. Därför känns det så oerhört lyxigt att två dagar i rad ha kunnat ta bilen och köra några kilometer bort till Kungsmarkens golfbana utanför Lund för att åka skidor. 

Igår var det klubbträning och vi var ett tiotal åkare från klubben som yrade omkring i snön med pannlampor. Jag var inställd på att köra minst 2 mil eller 2 timmar. Det blåste friskt och snön drev ihop och fanns det ens några manuella spår så var de väldigt sladdriga. Men för att återknyta till rubriken så känns varje meter på snö som något extra och jag var väldigt nöjd när jag packade ihop mig efter drygt två timmars (och 22 km) åkning som trots vädret, mörkret och bristen på spår var riktigt rolig. =) 

På lunchen hade jag kört ett styrkepass och jag kände mig trött i kroppen och allmänt seg i början men efter några varv kom jag igång och det kändes bättre. Sista varven var det bara jag som åkte och spåren var helt borta på många ställen men jag lufsade fram så gott det gick i pannlampans sken. Det kändes som att jag var ute på någon slags spännande fjällexpedition och jag kände mig oväntat nöjd med tillvaron trots allt. Framförallt frös jag inte eftersom jag hade byltat på mig en massa kläder (bland annat min nya väst som jag är helt kär i) och då kan man stå ut med det mesta tycker jag. Jag hatar att frysa. 

Idag ville jag försöka hinna ett pass i dagsljus. Jag tänkte egentligen tagit med pannlampan för säkerhetsskull men hade glömt ladda den. Fästet var sämre idag men jag orkade inte bry mig. Hade ingen valla med och orkade inte gå till bilen för att valla om så det fick funka. Jag passade på att öva lite teknik istället och stakade mer än igår. Jag tänkte att jag skulle hinna köra 1-1,5 h innan det blev för mörkt och det var inte förrän sista varvet som "spåren" blev riktigt svåra att se på sina ställen. Slutade på 18,5 km och 1h 36 min. Ingen imponerande snitthastighet direkt men gött att mysa omkring lite. ;-)

Vackert!

Fina fulskidor

Nöjd skåning

I morgon kväll lämnar vi dock Skåne för nordligare breddgrader. Äntligen är det dags för klubblägret i Långberget! Bussresan går torsdag morgon från Lund men jag, Gustaf och Bengt åker upp med Håkan imorgon eftermiddag. Håkan kör upp med egen bil eftersom han ska vidare på jobb sen och vi passar på att åka med för att få en extra dags skidåkning. 

Det ska bli riktigt skoj att hänga med alla trevliga Ski Team Skåningar en hel helg. Och så ser jag fram emot att få tekniktips av Erik Wickström som är vår tekniktränare under lägret. 

Nu tvättning och packning. 

Bäst av allt:
Lyxmackor med brie och salami efter träningen

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar