söndag 9 december 2012

Skidpremiär i Skåne!

Efter min lilla svacka i mitten på veckan var jag tillbaka på banan i fredags. På förmiddagen stack jag ut på en liten testjogg för att se hur det kändes. Jag kände mig pigg och utvilad och det var riktigt skönt att röra på sig igen. Men jag ville inte stressa igång utan nöjde mig med en halvtimmes jogg för att se hur det skulle kännas efteråt. På kvällen stack jag och Gustaf iväg en sväng till gymmet och även det kändes helt ok. Kände mig lite klen i överkroppen men annars kändes det bra.

Igår var det premiär för skidåkning i Skåne. Utan hjul! På snö! Vi åkte ut till Kungsmarkens golfbana på förmiddagen och möttes av massor av bilar på parkeringen och folk i mängder. Det var strålande sol, helt stilla och några minusgrader och lagom till vi kom satte skotern igång att köra spår. Spåren var lite lösa på sina ställen men ändå över förväntan.

Thomas i klubben höll i nybörjaträning
på golfbanan i lördags

Vackert!

Gustafs panorama

Gustaf körde skate i lössnön (var får han all energi ifrån?) medan jag körde klassiskt på mina skåneskidor. De funkade hur bra som helst och var vallade och klara sen tjejvasan då jag hade dem som backup-skidor. =) Gustaf hade bättrat på det gamla klistret med en salig blandning av burkvallor.

Jag körde några varv och kände mig inte riktigt i form. Tyckte att jag blev flåsig som tusan uppför utan anledning och frös om händerna i början. När jag väl fått upp värmen och kommit igång lite kändes det mycket bättre. Det var väldigt fint och kändes helt underbart att kunna åka skidor i Skåne.

Efter ett tag körde jag och Gustaf några varv tillsammans. I ögonvrån anande jag en kvinnlig åkare som verkade jaga på efteråt. (Gustaf observerade det också och konstaterade krasst att min puls måste ha höjts med 10% i samma veva.) Efter ett tag såg jag att hon hade Björnstorpsmössa på sig och jag körde och funderade på vem tusan det kunde vara. Jag känner inte till så många kvinnliga skidåkare i Skåne som åker på som den här tjejen gjorde. Vid vändningen stannade jag till och den gjorde även hon. När vi började prata fick jag klart för mig att det var den beryktade "Vippan", eller Wivika som hon heter. Alltså tjejen som med sin 13:e plats (2006) är den skånska dam med bäst placering på Vasaloppet någonsin. Väldigt kul att få träffa henne i verkligheten efter att ha hört talas om henne!

I år lyckades jag ju köra in på den snabbaste damtiden i Skåne någonsin men Wivikas rekordplacering blir en riktigt svår nöt att knäcka. =)

Vi åkte några varv tillsammans och det var riktigt skönt och trevligt med lite sällskap. Lyckades skrapa ihop två timmar och 24 kilometer mysåkning.

På eftermiddagen bakade jag lussekatter och på kvällen var vi på glöggmys hos några vänner. I morse var vi uppe tidigt för en förmiddagslussefika hos några andra vänner som nyligen köpt hus. Vädret idag har tyvärr inte varit riktigt lika inspirerande som igår. Inte alls inspirerande faktiskt. Snöstorm snarare. Riktigt ruskväder. Till på köpet har Gustaf börjat må dåligt nu lagom till jag kryat på mig. =( Typiskt. Jag har också lite, lite ont i halsen och är totalt oinspirerad till träning. Det enda jag skulle kunna träna idag är styrka på gymmet men att gå upp till gymmet i mörker och snöstorm känns inte alls lockande.

Det blir julmys hemma för hela slanten istället och nya tag imorgon!

Gissa vilken lussekatt som jag har gjort
och vilken Gustaf har gjort?

(Just nu jobbar jag på att försöka övertala Gustaf att vi ska baka ett pepparkakshus. Återkommer med rapport om hur det går! ;-))

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar