tisdag 28 oktober 2014

Vitamin D

Just nu är skidåkarens tuffaste tid under året. Mycket regn, hård blåst och långa mörka dagar utan snö. Idag har det varit 15 grader varmt i Mora och snön känns långt bort... Tittar man på Instagram och Facebook ser man bilder på alla proffsåkare från deras läger - antingen är de på Mallorca eller på någon glaciär i Alperna. Vi ska absolut inte gnälla på motivationsbrist på grund av jobbiga väderförhållanden; våra klubbkamrater i Skåne har det garanterat värre och till skillnad från många andra har vi ju möjlighet att utnyttja ljuset och träna på dagarna. Denna veckan har vi höstlov utan schemalagd träning (och utan mat i matsalen...) Efter en vecka med många lugna träningsdagar är det nu högvecka. Lov eller inte. När vi såg att det fanns billiga sista minuten-resor till värmen från Borlänge kunde vi inte låta bli.

Så imorgon flyger vi ner till Gran Canaria för att träna i varma och härliga miljöer under en veckas tid :-) Än så länge har vi bara bokat boende för de två första nätterna. Vi bestämde oss för att boka en hyrbil också så vi kan ta oss runt på ön själva smidigt och lättare kunna hitta bra boende.

På den röda pricken ska vi bo de första två nätterna.
(för övrigt det billigaste boendet på booking.com,
så det blir spännande att se hur det är) 


Ön är ganska så kuperad så planen är att köra mycket tröskelträning, både rullskidor och löpning. Sightseeingen kommer vi försöka kombinera med träningen. Det finns t.ex en mindre öken på södra delen av ön som vi vill se och det kan man ju lika gärna göra springandes :-)

Vi vet inte hur mycket tid vi kommer ha att uppdatera bloggen under veckan men vi ska hålla Instagramflödet så uppdaterat som möjligt med vad vi gör så följ oss gärna där! @fiaochadam

(Redigerat 29/10) Vi fick precis ett bra tips från Senad om ett bra träningsställe på ön. Om någon har något annat tips om vad man kan göra på ön - träningsställen, mysiga caféer, bra restauranger: allt! Dela gärna med er :-) 


Vi får hoppas att väderprognosen stämmer!

Vitamin D i tablettform
från www.milebreaker.com3 kommentarer :

  1. Mogan är väldigt fint att bo i. Hoppas att ni får en trevlig tur. Ett tips är att ni med hjälp av hyrbilen tar er inåt ön och åker till Fataga. Där kommer ni få garanterat bra träning. I synnerhet träning i backe både löp och rullskidor funkar utmärkt.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Senad :-) Det ska vi kolla in! Alla tips är uppskattade.

    SvaraRadera
  3. Se om ni kan få tag på kartor från http://www.transgrancanaria.net. Sprang 96km när den gick för 3 år sedan, otroligt vackert. Nu finns det även flera kortare profiler. Mogan är jättemysigt. Bästa stranden finns vid Anfi Del Mar :)

    SvaraRadera