torsdag 16 oktober 2014

Star Nutrition 52% Protein Block

Vi har kommit igång bra med styrketräningen här i Mora och kör styrkepass mer regelbundet än förr. Det känns riktigt roligt med styrketräningen nu och vi har börjat se framsteg i vissa övningar :) På dagens pass klarade vi trots förmiddagens backtest att öka extravikterna på chins och dips. "Bråsterken" är en ny favoritövning som också har gått framåt sen vi började här.

Bråsterk längst ner till höger
(går att köra både på rygg och mage)

Protein är ju ett viktig näringsämne när man styrketränar så vi tänkte att det kunde passa bra att berätta om en väldigt proteinberikad produkt från Milebreaker: Star Nutritions 52% Protein Block!

Så här beskriver Milebreaker baren:
Star Nutrition har utvecklat en bar med hög kvalitet och god smak. Proteinhalten möter en seriös idrottares behov för bästa återhämtning och mättnadskänsla.

Innehåll:
Näringsvärde per 100g (1 bar)
Energi: 1565kJ/373kcal
Fett: 12g varav mättat 6,1g
Kolhydrater: 22g varav sockerarter 1.3g
Polyoler: 19g
Protein: 52g
Salt: 0,5gNär och varför tar vi den?
Det som är unikt med baren är att den har väldigt mycket protein och väldigt lite socker. Vilket gör att den passar perfekt i samband med styrketräning när man vill få i sig något direkt efter/innan passet. Den fungerar också bra att ta som mellanmål och den är lätt att ha med sig ut om man arbetar eller ska till gymmet. Som vi skrev innan så är protein ett viktigt näringsämne och det är viktigt att man får i sig tillräckligt varje dag. Utan protein kan man inte bygga upp eller reparera musklerna efter träning. Brist på protein kan också leda till ett försämrat immunförvar (vissa aminosyrer är viktiga för immunförsvaret).

Hur smakar den?
Baren finns i två olika smaker; Chocolate Toffee och Smooth Vanilla. Den vi fått är Smooth Vanilla. Trots den stora mängden protein och fast det knappt är något socker i den så smakar den riktigt bra. Baren är tjock och har en god mjuk konsistens, eftersom hela baren är 100g blir den också väldigt mättande.

På tal om det: dags för kvällsfika! :)
I morgon är det fredag, och välbehövlig vilodag.

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar