onsdag 15 oktober 2014

Tillbaka i Mora

Nu är vi tillbaka "hemma" i Mora igen. Det märks att hösten kommit lite längre här. Det är kallare, mindre löv på träden men också mindre blåst ;) Har vi tur så kommer kanske den första snön snart. Lagom till höstlovet om vi får bestämma! :)

När vi kom tillbaka i söndags körde vi ett styrkepass på kvällen för att aktivera musklerna lite efter en heldag i bilen.
I måndags var vi i Hemus och sprang naturliga intervaller med stavar på "Elit 15"; 15 kilometers-slingan. Det måste vara en grymt jobbig bana att köra på skidor! Naturliga intervaller innebär att man låter terrängen bestämma vilken puls man har. Kommer det en backe så saktar man inte in utan håller samma tempo uppför den. Banan går upp och ner hela tiden så det blev ganska jobbigt, inga långa stigningar men heller ingen direkt vila. Vi hade som mål att hålla A1 på platten och A2 i backarna. Passet blev cirka två timmar.

Igår körde vi klassiska tröskelintervaller i backen upp till Orsa Grönklitt. Vi körde en intervall med bara diagonal och en med bara stakning. Det tog cirka 24 min att köra upp en gång och det är ganska mycket stigning. Tröskelintervaller är ganska tacksamma; de är inte extremt jobbiga och man får mycket A3-tid. Just igår hade Fia dock problem med att få upp pulsen. Lite oklart varför men det kan ha varit en kombination av att hon körde på tröga hjul i blötan och att hon körde ovanligt mycket högintensiv träning förra veckan hemma i Skåne. Hon var väl helt enkelt lite "sleden" som vi säger på skånska. ;-)

Frida på sista biten av backen

På eftermiddagen hade vi en fysiologilektion med Minatti där vi gick igenom matsmältningsprocessen, blodomloppet och hur cellerna fungerar och arbetar under träning. Vi hann också med ett styrkepass innan kvällsmaten som var viltskavsgryta, ris och lingon :)


Röda faran x 2

Idag möttes vi av Mattias Svahn på morgonsamlingen. Han körde följebil och coachade oss första halvan av dagens distanspass istället för Minatti. Kul! Vi körde rundan runt Sollerön och förlängde lite på slutet så vi fick ihop ett tretimmarspass.

"Vasa-Svahn" får instruktioner om rundan av Minatti

Imorgon ska vi köra "Blyberg"(backtest klassiskt + skate) igen. Vi körde det för första gången för 1,5 månader sen precis när vi börjat på Skidlinjen. Det blir svårt att förbättra sig nu när det är svalare ute och hjulen rullar långsammare men vi ska göra vad vi kan i alla fall! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar