torsdag 23 oktober 2014

Vilovecka

Denna veckan har vi vilovecka vilket innebär betydligt lägre träningsmängd och lite mer alternativ träning. I måndags tog vi det lugnt på förmiddagen. Fia passade på att jobba och Adam pluggade inför högskoleprovet. På eftermiddagen hade vi individuell teknikträning med Minatti på rullband. Den här gången körde vi alla tekniker; stakning, stakning med frånskjut och diagonal och fick feedback på åkningen. Minatti filmade oss under tiden också så att vi verkligen kunde se vad vi skulle förbättra och om vi såg någon skillnad från gång till gång. Väldigt roligt och lärorikt.

Stakning med frånskjut.
På tv:n kunde vi se oss själva under tiden vi åkte.


Tisdagens förmiddagsträning var bollsporter.
Fotboll, innebandy och pingis.

På onsdag gav sig större delen av skidlinjen iväg till Orsa Grönklitt för att rensa upp "femman" och möjliggöra fin grund inför vinterns längdspår. Varje år hjälper skidlinjen till med att röja bort div. grenar och småbuskar så att det blir lättare att få en jämn och fin snöbädd utan genomslag. Än har ingen snö lagt sig i Mora (även om det kom lite snöblandat regn idag) så gissa om vi blev förvånade och exalterade när vi kom upp till Grönklitt och det visade sig vara vitt på vissa ställen!


Röjsåg, Fia och Agnes

Sträckan vi skulle rensa var som sagt femkilometersspåret. På vintern syns det kanske inte men större delen av spårsträckan är myr. Vilket vi fick känna på. Adam hade röjsåg vilket innebar lånade stövlar så hans fötter var torra. Fia och Agnes däremot hade sina kängor och gympaskor (eftersom vi inte blivit varnade för terrängen) som inte var särskilt vattentäta ;) Medan Agnes och Minatti gick och hämtade bussen väntade vi på resten av gänget som rensat från andra hållet på sträckan och Adam ryckte in för att Fia inte skulle förfrysa sina fötter:

Fias fötter var iskalla så Adam fick
ta fram sin militärkunskaper.
Fötter i armhålorna värmer!

Idag körde vi på med lite mer träning igen, inte så mycket i och för sig men hårt. Första passet var 400- meters intervaller på Moras friidrottsbana (i regn, snö och blåst). Detta är något som vi inte är särskilt vana vid. (snöblandat regn och blåst jo, men inte fyrahundringar...;-)) Platta korta intervaller för en Vasaloppsåkare? Det var i alla fall jobbigt och vi fick sjukt mycket mjölksyra så ganska bra måste det ju vara ;-). Passet var upplagt med totalt 12 st intervaller, varav 6 st skulle vara på 85% av maximal ansträngningsnivå, 4 st på 90% och 2 st på 95 %. De sista två var det kräkvarning på och under de sista 100 meterna sprutade mjölksyran. Härligt! :)

På eftermiddagen har vi styrketränat. På våra gemensamma pass har vi gått över från maxstyrka till mer uthållighetsstyrka i form av cirkel-/stationsträning. Det är jobbigt på ett annat sätt; det ger mer puls och musklerna känns tröttare efteråt.

Vädret här uppe är sådär för tillfället. I morgon har vi egen träning och det lutar åt någon slags inomhusträning om inte vädret blir roligare. På förmiddagen ska vi båda ha våra första individuella träningssamtal med Minatti. I förra veckan blev vi äntligen klara med att fylla i vår "manuella" träningsdagbok från vecka 16 till nu som Minatti har som grund för samtalen. Det ska bli kul och intressant att se vad han har att säga om vår träning så här långt och framöver.

På lördag blir det en heldag för Adam vid skolbänken - högskoleprovet skall skrivas!  Och nästa vecka är det höstlov, får se om det kanske bjuder på något spännande. Värme eller snö?

2 kommentarer :

  1. Haha! Kommer aldrig glömma när vi fick gå ut och ställa oss barfota på den iskalla kaserngården för att sen stoppa in fötterna i varandras armhålor. Mmmmh, gosigt!

    SvaraRadera
  2. Ja det var... mysigt x) Fungerar bra iaf! :)

    SvaraRadera