söndag 31 augusti 2014

Kajakpaddling i Siljan

"Tänk när vi kommer upp till Mora och vi kan sticka ut på helgerna med kajakerna, ta lite fika med oss och mysa". Detta har jag (Adam) hört ett antal gånger det senaste halvåret :-) Skidlinjen på skolan har ett båthus nere vid sjön där vi kan låna kajaker när vi vill. Torsdag och fredag var två ganska tuffa träningsdagar med mycket löpning och rullskidor och nästa vecka ser ut att bli tuff den med. Vi var inte särskilt pigga på intervaller som några av de andra skulle köra. Vädret såg dessutom bra ut för kajakpaddling så vi tog med oss lite mat och gav oss ut på sjön.

Vi hade lite problem först att välja kajak. Rodren på några var lite konstiga så det blev lite roddande innan vi hittade två som vi fick att fungera. Fia har bara paddlat en gång tidigare och det var i just Siljan för typ tre år sen. Adam provade en gång förra sommaren tillsammans med Oskar från klubben, så ingen av oss är några vana paddlare direkt.

Precis vid båthuset, stugan bakom tillhör skidlinjen

Här stannade vi till för lunch

Det såg ut som att fler stannat till här tidigare

En strandad Fia

På väg in mot Mora Folkhögskola hamn

Det blev en lagom lång tur på lite drygt två timmar. Vi gled omkring lite och försökte få kläm på tekniken. Det var helt klart jobbigare för musklerna än för flåset. När vi kollade på google maps efteråt och såg hur liten del av Siljan som vi paddlat i blev vi ganska förvånade.

Kommande vecka väntar backtest på rullskidor och ännu mer myrlöpning!

Vi har mycket kvar att utforska av Siljan och Orsasjön

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar